Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu, acuzat că a încălcat legea. Procurorul-general al Israelului i-a scris: 'Trebuie să vă abţineţi de la orice implicare în justiție'

expressandstar.com
benjamin netanyahu

Procurorul-general al Israelului a declarat, vineri, că premierul Benjamin Netanyahu a încălcat legea afirmând că se va implica personal în planul de reformă judiciară. În urma protestelor tot mai ample împotriva propunerilor de modificări în sistemul de justiţie, Netanyahu a declarat, joi, că va face "tot ceea ce este necesar" pentru a ajunge la o soluţie.

Netanyahu a adăugat că a avut mâinile legate, însă o nouă lege care limitează circumstanţele în care un prim-ministru poate fi destituit îi conferă mai mult spaţiu de manevră.

Cu toate acestea, procurorul general Gali Baharav-Miara şi-a exprimat dezacordul, într-o scrisoare transmisă lui Netanyahu, scrie Rador.

"Situaţia legală este clară: domneavoastră trebuie să vă abţineţi de la orice implicare în iniţiativele de modificare a sistemului de justirue, inclusiv în componenţa comisiei pentru numirea judecătorilor, întrucât o astfel de activitate constituie conflict de interese."

"Declaraţia dumneavoastră de noaptea trecută şi orice demers pe care îl întreprindeţi pentru încălcarea acestei chestiuni este ilegală şi viciată de un conflict de interese", a adăugat Gali Baharav-Miara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.