Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu le cere israelienilor să voteze şi apreciază că va fi un scrutin 'foarte strâns'

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut marţi populaţiei să voteze în număr mare la alegerile legislative, apreciind că va fi un scrutin ''foarte strâns'', relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Preşedintele Trump a spus luni că alegerile vor fi strânse, vă pot garanta în această dimineaţă că sunt foarte strânse", a spus Netanyahu, cerându-le israelienilor să voteze, după ce a votat el însuşi la Ierusalim însoţit de soţia sa Sara. 

Preşedintele american a declarat luni că se aşteaptă la alegeri parlamentare strânse în Israel, în ajunul unui scrutin care se anunţă riscant pentru Benjamin Netanyahu. 

''Este 50/50'', a apreciat el despre aceste alegeri în stilul unui referendum privind soarta premierului Netanyahu, de care Donald Trump este foarte apropiat. 

Aproximativ 6,4 milioane de alegători sunt aşteptaţi la 10.700 de secţii de votare. La ultimele alegeri, prezenţa la vot a fost de aproape de 68%.

Citește și: Guvernul premierului slovac Peter Pellegrini a supravieţuit unei moţiuni de cenzură

Sondajele de opinie difuzate de media creditează partidul Likud, al premierului Benjamin Netanyahu (dreapta), la putere timp de zece ani, şi formaţiunea Kahol Lavan (Albastru şi Alb') al fostului şef de stat major al armatei israeliene, Benny Gantz, cu 32 de locuri fiecare din cele 120 ale Knesset-ului (parlament).

Trump şi-a exprimat în weekend-ul trecut sprijinul pentru campania de realegere a premierului israelian cu ocazia unei convorbiri telefonice purtate de cei doi lideri. 

Trump a dezvăluit apoi conţinutul discuţiilor despre un posibil tratat de apărare comună, proiect despre care speră că va putea continua după scrutinul israelian. 

Donald Trump şi-a manifestat sprijinul ferm faţă de Israel şi de actualul premier, mergând până acolo încât a încălcat consensul internaţional şi linia diplomatică tradiţională a SUA prin recunoaşterea unilaterală a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.