Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O nouă prestaţie penibilă pentru Benoit Paire, la Wimbledon, unde a făcut 52 de greșeli: 'Tu vrei să joc aşa?'

https://sport24.lefigaro.fr/
benoit paire

Controversatul jucător francez Benoit Paire, locul 46 ATP, a avut din nou o prestaţie penibilă la un meci de tenis, în întâlnirea cu argentinianul Diego Schwartzman, locul 11 ATP şi cap de serie numărul 9, din turul I al turneului de la Wimbledon.

Întrerupt luni, din cauza întunericului, când argentinianul avea 2-0 la seturi, Benoit Paire a făcut pur şi simplu non-combat, marţi, în setul al treilea, în care francezul a obţinut doar cinci puncte. El a comis, în ambele zile, 52 de greşeli neforţate.

Arbitrul suedez Mohammed Layhani l-a avertizat pe jucătorul de 32 de ani în ultimul ghem, pentru lipsa spiritului de luptă.

"Tu vrei să joc aşa? Atunci cheamă-l pe fizioterapeut", a i-a răspuns Paire, aşezându-se pe scaun şi invocând o accidentare.

El s-a răzgândit repede, a revenit pe teren, a pierdut ultimele două puncte şi a plecat cu un pemiu de 56.000 de euro, cuvenit tenismenilor eliminaţi în primul tur.

Ca de obicei, francezul are o explicaţie pentru refuzul său de a depune efort, tot legată de pandemia de coronavirus.

"M-au ţinut din bulă în bulă şi am spus mereu că aceste condiţii au fost complicate pentru mine. Atâta timp cât este aşa, fac tot ce pot, fac tot ce pot. Ne ţin în bule, în timp ce toată lumea este afară, în baruri, bea, nimeni nu poartă mască afară, sunt spectatori care vorbesc cu mine de la un centimetru distanţă şi nu au mască... pot să-mi dea virusul, dar noi suntem într-o bulă specială", a spus el.

În 2021, Benoît Paire a obţinut două victorii şi 17 înfrângeri.

În turul al doilea, Diego Schwartzman îl va înfrunta miercuri pe britanicul Liam Broady, locul 143 ATP, beneficiar al unui wild card.

Benoit Paire a făcut valuri în ultima vreme cu declaraţii controversate despre tenisul în timpul pandemiei de coronavirus. După ce a pierdut în primul tur la Monte Carlo, în faţa britanicului Jordan Thompson, Paire a spus că a jucat într-un cimitir.

"Chiar nu dau doi bani pe acest meci. Ajungând în astfel de cimitire, mă deprimă un pic. Ne spunem că este Monte Carlo şi, când ajungem, este gol, o atmosferă de tristeţe rar văzută. Tenisul nu mă mai ajută, când vezi condiţiile. Este absolut trist când de obicei este cel mai bun turneu din lume. Ce plăcere să ai să joci? Da, pentru şobolanii morţi de tenis, sigur că este minunat să vin aici. La un moment dat, dacă ai cunoscut circuitul, dacă ştii Monte Carlo şi vezi asta, te face să te cari. Am încă un meci de dublu şi apoi mă duc acasă, la două ore distanţă", a spus el, luna trecută.

Întrebat pentru ce a mai venit la turneu, Paire a răspuns: "Am luat 12.000 de euro! O să spui că vorbesc încă de mulţi bani. Am luat 12.000 de euro ca să fiu la hotel, liniştit. Apoi mă duc acasă. O greşeală neforţată sau o lovitură câştigătoare este acelaşi lucru. Atmosferă zero, nu se întâmplă nimic. Este la fel ca în viaţa normală. Foarte bine. Eu, despre viaţa normală, cred că e de rahat în acest moment. Sunt fericit când sunt acasă, că nu-mi pun masca şi acolo mă simt fericit."

Părere pe care şi-o exprimase şi anterior, într-un interviu pentru L'Equipe..

"Vin, iau nişte bani şi plec la următorul turneu. Îmi fac treaba. Ceea ce este surprinzător în circuitul actual e faptul că există multe beneficii de pierdut. Dacă tu câştigi un un turneu ATP 250, nu iei mai mult de 30.000 de dolari (n.r. - 25.000 de euro). Eu, cu un (n.r. - exceptare de la prima manşă), am luat 10.000 (n.r. - 8.400 de euro) de fiecare dată, pierzând direct. De ce să te zbaţi ca un nebun pentru a câştiga doar un pic mai mult?", a declarat Paire, în martie.

 

Acest comportament nu a fost iertat de Federaţia Franceză de Tenis, care l-a exclus pe tensimen "de la posibila selecţionare" pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Benoit Paire este exclus de pe viitoarea listă a jucătorilor şi jucătoarelor care vor reprezenta FFT şi Franţa în această vară, la Tokyo. Comportamentul său profund deplasat încă de la începutul anului aduce atingere gravă valorilor sportului, imaginii tenisului şi este total incompatibil cu spiritul olimpic", a declarat preşedintele federaţiei, Gilles Moretton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.