Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BERD și UE pregătesc banii pentru patronii din România: Milioane de euro puse la dispoziție

economica.net
calcule finante

În jur de 200 de întreprinderi mici și mijlocii vor beneficia de fonduri în valoare de 20 de milioane de euro în cadrul programului Orizont 2020 al UE, se arată într-un comunicat de presă, relatează Mediafax.

BERD și UE au lansat un nou program de finanțare care sprijină investițiile în domeniul cercetării și inovării prin intermediul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din Bulgaria, Letonia și România.

Citește și: OFICIAL - În Spania a avut loc o tentativă de lovitură de stat

Finanțarea vizează aceste trei țări deoarece ele figurează cu cele mai scăzute realizări din cadrul UE, în ceea ce privește capacitățile și rezultatele inovării. Sprijinul inovației reprezintă o oportunitate de a crește pentru țările cu o economie aflată în tranziție, bazată pe cunoaștere și care vizează reducerea emisiilor de carbon.

În acest cadru, 20 de milioane de euro din fonduri UE sunt puse la dispoziția BERD pentru a ajuta IMM-urile din Bulgaria, Letonia și România. În cadrul UE, IMM-urile sunt definite drept companii care au o cifră de afaceri anuală mai mică de 50 de milioane de euro și mai puțin de 250 de angajați.

Citește și: Un cunoscut muzician a fost UCIS, în Bronx, la numai 37 de ani: Criminalul ar fi amantul iubitei sale, cei doi fiind arestați - VIDEO

Banca a investit aproximativ 3,9 miliarde de euro în Bulgaria, 697 milioane de euro în Letonia și mai mult de 8,3 miliarde de euro în România.

BERD promovează dezvoltarea sectorului privat și inițiativa antreprenorială în 38 de țări din trei continente, având filiale în 67 de țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.