Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BERD: Problemele cruciale ale României

harta

Președintele BERD, unul dintre principalii finanțatori ai investițiilor publice și private din România, se miră că infrastructura e la pământ și prezintă vulnerabilitățile României, potrivit unui interviu acordat Digi24.

"Problema principală acum în România, dar şi pentru noi, este implementarea strategiei naţionale. Există nişte lipsuri evidente la care trebuie să lucrăm. În primul rând este vorba despre accesarea finanţărilor, finanţări pentru IMM-uri şi nu doar pentru cele din Bucureşti, ci şi din alte regiuni. Este vorba despre cooptarea regiunilor mai sărace ale României.

Toată lumea ştie, dvs. ştiţi mai bine decât mine, că având în vedere stadiul de dezvoltare a economiei, diferenţa în raport cu infrastructura este uriaşă. Este foarte, foarte mare. Calitatea şi cantitatea infrastructurii sunt cu mult în urma nivelului la care ar trebui să se afle. Şi vrem să ajutăm în această privinţă. Căutăm o abordare mai comercială a infrastructurii.

Iar în al treilea rând, este încă surprinzător faptul că, deşi au trecut mai bine de 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului şi sfârşitul erei comuniste, statul român este în continuate foarte activ în atâtea ramuri ale economiei", a spus președintele BERD, Suma Chakrabarti.

"Am comunicat foarte clar guvernului care credem că sunt priorităţile de pe acea listă şi suntem de părere că executivul ar trebui să avanseze în privinţa unora dintre aceste investiţii în infrastructură. Investiţiile în infrastructură sunt cruciale pentru creşterea PIB, pentru creşterea economică. Nu este un lucru pe care îl poţi amâna la nesfârşit. România de altfel, a făcut progrese în controlarea deficitului bugetar, în menţinerea unei inflaţii la cote reduse, datoria publică este sub control şi cred că există numeroase oportunităţi. Economia, chiar şi fără investiţii masive, va avea o creştere 3-4 procente pe an. Însă asta nu ar trebui să fie considerat mulţumitor, sunt de ajuns 3-4 procente, nu arată rău în comparaţie cu alte ţări. Potenţialul României este sensibil mai mare, iar investiţiile în infrastructură sunt cruciale pentru creşterea economică. Transporturile şi infrastructura sunt esenţiale pentru livrări şi servicii, sunt fundamentale pentru creşterea economică, deci da, transporturile sunt cruciale", este de părere șeful BERD.

Vezi si: Cât costă un apartament în București

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.