Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinala 2019 este în doliu după moartea actorului elvețian Bruno Ganz, considerat cel mai mare artist de limbă germană de după război

World Festivals
berlinala

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante din Europa alături de Cannes şi Veneţia, îşi anunţă sâmbătă seară palmaresul într-o gală îndoliată de moartea actorului elveţian Bruno Ganz, relatează AFP, informează Agerpres.

Citește și: Parisul aduce un omagiu desenatorului Jean-Jacques Sempé cu o pictură murală stradală

Directorul festivalului, Dieter Kosslick, i-a adus un omagiu actorului decedat sâmbătă la 77 de ani la Zurich, oraşul său natal, şi devenit celebru pentru interpretarea lui Adolf Hitler în filmul german "Der Untergang", dar şi a unui înger în "Wings of Desire"(Cerul deasupra Berlinului), în regia lui Wim Wenders.

În acest film, Bruno Granz este un înger care supraveghează activitatea oamenilor şi care se îndrăgosteşte de o tânără muritoare. Acum dorinţa lui cea mai mare este să devină muritor pentru a putea fi cu persoana iubită.

Sus pe clădiri sau pe umerii statuilor, îngerii privesc. In trenciuri şi cu zâmbete de Mona Lisa, ei pot fi vazuţi doar de copii şi de orbii care le simt prezenţa. Îngerii văd totul, simt totul şi vin în preajma muritorilor în momente de tulburare, frecventând dormitoarele singuratice, bibliotecile şi scenele accidentelor. Deşi incapabili să influenţeze acţiunile oamenilor, îngerii pot aduce o rază de speranţa acolo unde înainte nu era decât întuneric.

"Am sentimentul că nimic nu-l mai împiedică acum să ajungă în cerul de deasupra Berlinului", a spus Dieter Kosslic.

Juriul Berlinalei, prezidat de actriţa franceză Juliette Binoche, va trebui să aleagă între cele 16 filme aflate în competiţie pentru a decerna Ursul de Aur. Decizia este aşteptată sâmbătă seara în jurul orei 19:00 GMT.

Bruno Granz este considerat cel mai mare artist de limbă germană de după război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.