Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlusconi nu scapă de probleme. Al doilea proces 'Rubygate' începe în septembrie

berlusconi

Procesul în care fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi este inculpat pentru că ar fi cumpărat mai mulţi martori ai petrecerilor sale 'exotice' a fost amânat pentru data de 11 septembrie, după o scurtă audiere tehnică desfăşurată luni, a anunţat tribunalul din Milano, relatează AFP, potrivit agerpres.

În acest nou proces, Berlusconi este acuzat că, între 2001 şi 2015, a plătit mai mult de 10 milioane de euro - în bani lichizi, cadouri, maşini, locuinţe, achitarea unor facturi şi servicii medicale - invitatelor la celebrele petreceri 'bunga bunga' de la reşedinţa sa din Arcore, lângă Milano, pentru ca femeile să depună mărturie în favoarea sa.

Alianţa ruso-chineză SE CONSOLIDEAZĂ în defavoarea clară a Washingtonului

Conform procurorilor, în jur de 7 milioane de euro i-au revenit tinerei Karima El-Mahroug, cunoscută ca Ruby, minoră la momentul producerii faptelor. Acesta a declarat în mod repetat în justiţie că nu a întreţinut niciodată relaţii sexuale cu Berlusconi.

În primul proces 'Rubygate', Berlusconi a fost condamnat în primă instanţă la 7 ani de închisoare pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere, fiind însă achitat definitiv de Curtea de Casaţie, în martie 2015.

Acest nou proces, în care sunt inculpate alte 22 de persoane, printre care şi Ruby, s-a deschis la 11 ianuarie, când, după o scurtă şedinţă, audierile au fost amânate pentru data de 3 iulie, din motive de procedură.

Mai multe tinere care au participat la petreceri, precum şi o parte din apropiaţii fostului premier sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă şi de incitare la sperjur a martorilor.

Accident GRAV pe o autostradă din Bavaria. 31 de răniţi şi 17 DISPĂRUŢI - FOTO

Cazul lui Berlusconi fusese disjuns de celelalte în toamnă, când fostul prim-ministru se afla în SUA pentru un control după operaţia la inimă suferită în iunie 2016.

Magnatul recunoaşte că a dat o mare parte din cadouri, dar susţine că a fost doar un gest de generozitate faţă de tinerele cărora scandalul 'Rubygate' le-a distrus reputaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.