Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlusconi vrea să medieze negocierile între Putin și Zelenski: Crede că în acest fel va intra în cărțile de istorie ca un 'erou mondial'

Reuters
berlusconi putin

Fostul premier italian Silvio Berlusconi consideră că numai el îl poate aduce pe Vladimir Putin la masa negocierilor cu partea ucraineană, a relatat publicația britanică Spectator, citându-l pe viceministrul italian al Culturii, Vittorio Zgarbi.

"Silvio Berlusconi crede că numai el îl poate atrage pe vechiul său prieten Vladimir Putin la masa negocierilor și intenționează să facă acest lucru înainte de Crăciun", a spus el.

Potrivit lui Zgarbi, Berlusconi apreciază "gestul frumos" și intenționează să îl transforme în realitate "fără a submina poziția NATO". Potrivit fostului premier, în acest fel va intra în cărțile de istorie ca un "erou mondial".

În octombrie, în Italia a izbucnit un scandal din cauza declarațiilor lui Berlusconi despre situația din Ucraina. Politicianul, în timpul unei întâlniri cu deputații partidului său, a declarat, printre altele, că o eventuală aderare a Kievului la NATO ar duce la un război mondial și le-a spus susținătorilor săi că a restabilit efectiv relațiile cu Vladimir Putin, cu care a fost prieten mulți ani. El a precizat că liderul rus i-a trimis 20 de sticle de vodcă și "o scrisoare foarte frumoasă de ziua de naștere", iar el, la rândul său, i-a răspuns trimițându-i 20 de sticle de vin spumant Lambrusco. În cadrul unei discuții cu cunoscutul jurnalist italian Bruno Vespa, Berlusconi a declarat că afirmațiile sale despre schimbul de cadouri au fost o glumă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.