Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden a dezvăluit secretul pentru supremația SUA: 'Ei ne fac puternici!'

USA Today
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că xenofobia - din China şi până în Japonia şi India - împiedică aceste ţări să aibă creştere economică şi a apreciat că migraţia a fost benefică pentru economia SUA, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Unul dintre motivele pentru care economia noastră creşte este datorită vouă şi a multor altora. De ce? Pentru că îi acceptăm pe migranţi", a declarat Biden la un eveniment de strângere de fonduri de la Washington pentru campania sa de realegere din 2024 şi care marchează începutul lunii patrimoniului de origine asiatică americană, nativă hawaiană şi insulară din Pacific. "De ce stagnează China atât de rău din punct de vedere economic, de ce Japonia are probleme, de ce Rusia, de ce India, pentru că sunt xenofobe. Ele nu vor imigranţi. Imigranţii ne fac puternici", a adăugat el.

Ce spune FMI

Fondul Monetar Internaţional a estimat luna trecută că aceste ţări vor înregistra o scădere a creşterii în 2024 faţă de anul anterior, variind de la 0,9% în Japonia foarte dezvoltată la 6,8% în India emergentă.

FMI estimează că Statele Unite vor creşte cu 2,7%, ceva mai rapid decât creşterea de 2,5% de anul trecut. Mulţi economişti atribuie performanţe mai bune decât era de aşteptat, parţial, datorită extinderii forţei de muncă a ţării din rândul migranţilor.

Migrația - un subiect fierbinte

Preocuparea cu privire la migraţia ilegală a devenit o problemă de top pentru mulţi alegători din SUA înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Biden, care a condamnat retorica oponentului său republican Donald Trump, calificând-o drept antimigranţi, a acţionat pentru a clădi relaţii economice şi politice ample cu ţări precum Japonia şi India, pentru a contracara China şi Rusia la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.