Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden, în favoarea unor compensaţii pentru familiile de migranţi separate în mandatul lui Trump

cnn.com
biden trump

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că este în favoarea acordării unor compensaţii financiare pentru familiile de migranţi care şi-au ''pierdut'' copiii din cauza politicii de migraţie de ''toleranţă zero'' pusă în aplicare de predecesorul său Donald Trump, relatează AFP.

''Din cauza politicii aberante a guvernului anterior, dacă ai trecut graniţa, legal sau ilegal, şi ţi-ai pierdut copilul, (...) el a dispărut, meriţi o formă de despăgubire, puţin contează circumstanţele'', a declarat Joe Biden, într-o conferinţă de presă, cu ocazia adoptării vastului său plan de investiţii pentru modernizarea infrastructurilor.

Wall Street Journal a scris la începutul lunii octombrie că Departamentul de Justiţie al SUA şi Departamentul pentru Securitate Internă negociază cu familiile migranţilor care au cerut acorduri financiare de până la 450.000 de dolari de persoană, informează Agerpres.

Joe Biden, care în această săptămână a calificat aceste afirmaţii drept ''prostii'', a negat din nou aceste sume sâmbătă.

''Cifrele difuzate de mass-media sunt mai mari decât ceea se poate obţine prin orice acord'', potrivit Departamentului Justiţiei, a indicat joi o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Preşedintele democrat a promis o politică de migraţie mai ''umană'' după era Trump şi aşa-numita sa politică de ''toleranţă zero'', lansată în 2018.

Acesta consta în introducerea de urmăriri penale împotriva oricărei persoane care ajungea ilegal la graniţa cu Mexicul. În consecinţă, părinţii au fost plasaţi în detenţie fără copiii lor şi unele familii nu s-au reunit niciodată.

Un total de aproape 4.000 de copii migranţi au fost separaţi de familiile lor. Peste 2.000 încă nu îi regăsiseră pe cei apropiaţi la începutul lunii iunie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.