Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden o numeşte pe văduva senatorului McCain ambasadoare la o agenţie a ONU

NBC News
Cindy McCain

Joe Biden a anunţat miercuri numirea lui Cindy McCain, văduva reputatului senator republican John McCain, în funcţia de ambasadoare a SUA la Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), cu sediul la Roma, notează AFP peluat de agerpres.

Cindy McCain şi-a anunţat în septembrie sprijinul pentru candidatul democrat la Casa Albă, marcând astfel ruptura cu preşedintele republican în funcţie la acea dată, Donald Trump, candidat la realegere.

"Suntem republicani, da, dar americani în primul rând. Există un singur candidat în această campanie care ne apără valorile ca naţiune şi acesta este Joe Biden", a declarat văduva fostului senator.

Miliardarul republican îl criticase cu virulenţă pe John McCain, candidatul înfrânt la prezidenţialele din 2008 şi figura republicană a Senatului, decedat în 2018.

Vizibil furios, într-un mesaj pe Twitter cu un ton deosebit de batjocoritor şi agresiv, Trump l-a atacat din nou pe cel care a fost unul dintre puţinii din tabăra lui care să îl critice deschis chiar şi după ce a ajuns la putere.

"Abia o cunosc pe Cindy McCain dincolo de faptul că a numit-o într-o comisie la cererea soţului ei", a declarat preşedintele de atunci al Statelor Unite. "Nu am fost niciodată un fan al lui John. Cindy îl poate avea pe Joe adormitul!" , a adăugat el, referindu-se la adversarul său democrat, care l-a învins în cele din urmă la alegerile din noiembrie.

Cindy McCain, 67 de ani, care conduce Hensley Beverage Company în oraşul Phoenix, statul Arizona, este activă în "numeroase organizaţii filantropice", a subliniat Casa Albă într-un comunicat anunţând mai multe nominalizări.

"Sunt profund onorată şi aştept cu nerăbdare viitoarea activitate", a răspuns Cindy McCain pe Twitter după anunţ,

 


Nominalizarea sa va trebui validată printr-un vot al Senatului, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.