Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bihor: 1.755 de tone deşeuri reciclabile colectate în luna iunie

Ministerul Mediului
reciclare

În Campionatul bihorean al curăţeniei din luna iunie s-au strâns 1.755 de tone de deşeuri reciclabile, cu 49% mai multe decât în luna mai, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan, care este şi preşedinte al asociaţiei ADI Ecolect Bihor, noteaz[ Agerpres.

"Dincolo de deşeurile pe care le-am colectat, am înţeles cu toţii că problema curăţeniei este o problemă a fiecăruia dintre noi şi a comunităţii din care facem parte şi că putem să rezolvăm această problemă doar împreună şi prin implicarea fiecăruia. Eu cred că am făcut un lucru bun pentru curăţenia din judeţ şi mai ales pentru mentalitatea copiilor noştri şi a bihorenilor, în general, referitor la respectul pe care trebuie să-l acordăm mediului înconjurător", a declarat vicepreşedintele CJ Bihor.

O sută de primării din judeţul Bihor au hotărât să participe în acest proiect. În luna iunie, în tot judeţul s-au derulat în jur de 200 de acţiuni de ecologizare, iar primăriile continuă să comunice acţiunile care au avut loc. Această campanie a strâns, în jurul ideii de curăţenie a judeţului, 44 de parteneri, de la toate bisericile din Bihor, până la mass-media locală şi centrală, instituţii publice, oameni de afaceri.

Primăriile din judeţ care s-au remarcat prin cantităţile mari de deşeuri reciclabile colectate sunt Biharia, Aleşd, Cociuba Mare, Criştioru de Jos, Marghita şi Sălacea. Acestea vor fi premiate miercuri, la sala de evenimente Palazzo din Oradea. Pentru fiecare din cele şase zone, CJ Bihor va acorda câte trei premii.

Pe lângă concursul propriu-zis de colectare, CJ Bihor a mai organizat un concurs de creaţie plastică pentru copii, numit Ecoprovocarea, la care au participat 4.162 de elevi cu lucrări pe tema protecţiei mediului şi colectarea selectivă a deşeurilor. Printr-o tombolă electronică au fost desemnaţi cei 12 copii câştigători, câte doi pe fiecare din cele şase zone de salubritate ale judeţului.

Vicepreşedintele CJ a subliniat că acest concurs în luna curăţeniei este un început pe care autorităţile doresc să-l continue mereu, astfel ca în viitorul nu prea îndepărtat să nu se mai vorbească despre o lună a curăţenie, ci fiecare an să fie declarat an al curăţeniei în judeţ.

Mircea Mălan a vorbit despre crearea condiţiilor pentru ca fiecare bihorean să ştie unde să depoziteze diferitele deşeuri, pentru a gestiona mult mai bine această problematică de la momentul producerii deşeurilor până la valorificarea lor.

În acest sistem de gestionare, vicepreşedintele a menţionat şi alte proiecte în implementare privind colectarea deşeurilor, precum crearea unei reţele de platforme în Aleşd, Beiuş, Salonta şi Marghita, până cel târziu anul viitor. De asemenea, va urma construirea altor platforme în fiecare oraş şi una la trei comune, printr-un proiect cu fonduri europene. Nu în cele din urmă se vor construi asemenea platforme, dar îngropate sau semi-îngropate, în zonele turistice, pentru depunerea deşeurilor pe trei fracţii: sticlă, fracţie umedă şi fracţie uscată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.