Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ după furtunile care au lovit România: Copaci doborâţi de vânt şi acoperişuri avariate în şapte judeţe şi în Capitală

furtuna

Fenomenele hidrometeorologice periculoase înregistrate în ultimele 24 ore au doborât copaci şi au avariat acoperişurile unor blocuri în şapte judeţe şi în municipiul Bucureşti, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), citat de AGERPRES.

Misiunile pompierilor militari au vizat evacuarea apei din zonele afectate, degajarea copacilor căzuţi pe carosabil, în gospodării sau pe imobile, precum şi a elementelor de construcţie desprinse de pe acoperişuri. 

Astfel, în judeţul Bacău, în localităţile Dofteana şi în municipiul Bacău, pompierii au îndepărtat un copac căzut pe o casă şi au evacuat apa din subsolul unui bloc; în judeţul Brăila, în municipiul Brăila, au ridicat elemente de construcţie desprinse de pe acoperişul unui bloc; în judeţul Cluj, în localităţile Dej şi Cluj-Napoca, doi copaci s-au prăbuşit pe carosabil şi acoperişul unui bloc a fost avariat de vijelie. 

În judeţul Covasna, în localitatea Sfântu Gheorghe, un copac a căzut pe terasa unui restaurant; în Giurgiu, în localitatea Pietrele, s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe o casă; în Ialomiţa, în localitatea Traian, un pom era prăbuşit în curtea unei gospodării. 

Pompierii au fost solicitaţi şi în municipiul Târgu Mureş, unde un copac a fost doborât de vânt în stradă, situaţie petrecută şi în Bucureşti, unde pomii rupţi au căzut în curtea unei grădiniţe, pe cabluri electrice şi pe carosabil. 

Nu au fost semnalate probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică în judeţele unde s-au înregistrat efecte de vreme rea, precizează IGSU. 

Pompierii militari rămân mobilizaţi pentru asigurarea intervenţiei imediate în zone cu fenomene meteo periculoase.

Citeşte şi: Ponta, reacţie DURĂ după demisia medicilor de la Spitalul Colentina. Mesaj VOALAT către ministrul Bodog .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.