Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț NEGRU în SUA: S-a depășit pragul 700.000 de cazuri înregistrate de COVID-19

WRGB
coronavirus

Statele Unite au depăşit pragul de 700.000 de cazuri înregistrate de COVID-19, potrivit bilanţului în timp real prezentat de Universitatea Johns Hopkins, citat de AFP, scrie agerpres.ro.

SUA, care de la sfârşitul lui martie sunt ţara cea mai afectată de pandemie la nivel mondial, numără în prezent 700.282 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 36.773 de morţi, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Conform sursei, consultată la ora locală 20.30 (sâmbătă, 00.30 GMT), ţara a cunoscut 3.856 de decese suplimentare în 24 de ore. Acest număr include şi cazurile de morţi "probabil legate" de COVID-19, dar care până în prezent nu au fost luate astfel în calcul.

În cursul săptămânii, oraşul New York a anunţat că va adăuga la bilanţul său 3.778 de morţi "probabil" din cauza COVID-19.

Veste cruntă pentru Guvern, în plină pandemie: Fitch estimează un deficit bugetar de până la 8% din PIB în 2020


Potrivit bilanţului de la ora 20.00 al Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), o agenţie guvernamentală, ţara număra 33.049 de morţi, dintre care 4.226 probabil legate de COVID-19.

Valori uşor mai mici decât cele anunţate de Universitatea Johns Hopkins.

Statele Unite sunt cea mai îndoliată ţară din lume, în faţa Italiei (22.745 de morţi), Spaniei (19.478) şi Franţei (18.681).

Preşedintele Donald Trump, care şi-a manifestat nerăbdarea de a relua campania electorală pentru prezidenţialele americane din noiembrie, a apreciat joi că ţara probabil "a depăşit vârful" noilor cazuri înregistrate de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.