Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul ciclonul Amphan este de aproape o sută de victime în India şi Bangladesh

www.pixabay.com
ciclon

Autorităţile din estul Indiei şi din Bangladesh încearcă să repare începând de vineri mai multe drumuri, linii de electricitate şi de telecomunicaţii distruse în urma devastatorului ciclon Amphan, care a făcut cel puţin 95 de victime în această regiune a lumii, informează DPA, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul indian Narendra Modi a efectuat un zbor de monitorizare cu elicopterul pentru a analiza amploarea pagubelor produse în statul Bengalul de Vest, cel mai grav afectat de acest ciclon în India.

Ciclonul Amphan, care a atins zona continentală miercuri, însoţit de vânturi puternice şi ploi torenţiale, a distrus locuinţe şi culturi agricole, a dezrădăcinat copaci, a inundat suprafeţe întinse şi a avariat linii electrice şi de telecomunicaţii din India şi Bangladesh.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Până acum, 95 de decese au fost raportate: 80 în statele indiene Bengalul de Vest şi Orissa şi 15 în Bangladesh, potrivit agenţiilor de gestionare a dezastrelor din ambele ţări.

Cele mai multe dintre decese au fost provocate de copaci care au căzut peste locuinţe, de prăbuşirea unor clădiri din cauza vânturilor şi ploilor şi de electrocutare.

Mii de copaci care au blocat drumurile, inclusiv în Calcutta, unul dintre cele mai mari oraşe din India, au fost ridicaţi de pe străzi, iar autorităţile locale pompează apa acumulată în perimetrele localităţilor şi restaurează treptat alimentarea cu energie electrică.

Operaţiunile de curăţare sunt îngreunate de noul coronavirus, în contextul în care milioane de persoane au fost evacuate şi strămutate în adăposturi de urgenţă, după ce locuinţele lor au fost distruse de ciclonul Amphan.

Autorităţile din Bengalul de Vest şi din Bangladesh evaluează în prezent amploarea pagubelor din regiunea Sunderbans, o zonă de mangrove din delta formată la confluenţa râurilor Gange, Brahmaputra şi Meghna din Golful Bengal, de unde informaţiile sunt obţinute cu mare dificultate.

Rapoartele din această zonă sunt aşteptate să sosească în următoarele două-trei zile, a declarat Iftekharul Islam, directorul agenţiei de gestionare a dezastrelor din Bangladesh.

Sunderbans este o rezervaţie a biosferei cu un sistem ecologic fragil, cunoscută pentru exemplarele sale de tigru bengalez. Situl a fost inclus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.