Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul epidemiei de COVID-19 în India a ajuns la 2.000 de morţi pe zi şi la un total de peste 11.900 de decese

Forbes
COVID coronavirus

Bilanţul epidemiei de coronavirus în India a ajuns la 2.000 de morţi pe zi, totalul fiind de 11.903 de decese, conform noilor date oficiale făcut publice miercuri, relatează AFP.

Creşterea este determinată în special de revizuirea cifrelor la Mumbai, cel mai afectat oraş, care a adăugat 832 de morţi la bilanţul zilnic din cauza "erorilor" la numărarea victimelor. Capitala New Delhi, unde situaţia sanitară s-a degradat, a înregistrat la rândul său 400 de decese în 24 de ore, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Radu Banciu, spumos: 'Îl ascultăm pe Nelu Tătaru ca pe Dumnezeu'

Cu o zi în urmă, bilanţul oficial al morţilor cauzate de virus era de 9.900 în India. Numărul este considerat subevaluat, dar rămâne în continuare departe de bilanţurile victimelor din Europa Occidentală sau SUA.

Confruntat cu o economie în dificultate, premierul Narendra Modi a ridicat la începutul lunii cele mai multe dintre măsurile draconice de izolare impuse la sfârşitul lui martie celor 1,3 miliarde de indieni pentru a limita răspândirea bolii COVID-19. Unele restricţii au rămas în vigoare.

Însă ieşirea din izolare are loc în contextul în care epidemia nu dă încă semne de diminuare în India, care înregistrează acum circa 11.000 de noi cazuri confirmate pe zi, iar totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 354.065.

Citește și: Kelemen Hunor spune că, la solicitarea UDMR, Ungaria a acceptat: Cetățenii care vin din România nu vor mai sta în carantină și izolare

În faţa virulenţei crizei sanitare, Tamil Nadu (sud), unul dintre cele mai afectate state din India, alături de Delhi şi Maharashtra, a dispus reluarea măsurilor de izolare în capitala regională Chennai în a doua jumătate a lunii iunie.

Experţii estimează că vârful epidemiei în India nu va fi atins decât peste câteva săptămâni, sistemul de sănătate al ţării fiind deja depăşit de afluxul de persoane infectate cu virusul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.