Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul taifunului din regiunea centrală a statului Filipine a ajuns la 17 morți

Taifunul Hagibis

Bilanțul taifunului care a afectat regiunea centrală a statului Filipine a ajuns la 17 morți, a anunțat miercuri agenția pentru intervenție în caz de calamități, care a indicat că măsurile de precauție și evacuările obligatorii au jucat un rol cheie în limitarea numărului de victime, potrivit Mediafax.

Taifunul Kammuri, a douăzecea furtună de acest fel care a afectat statul Filipine în acest an, a ajuns luni seara deasupra uscatului, determinând evacuarea forțată a aproximativ o jumătate de milion de oameni și anularea a sute de zboruri, informează The Straits Times.

Cinci oameni au decedat în regiunea Bicol, în sudul insulei Luzon, iar alte 11 persoane au murit din cauza intemperiilor în alte zone de pe insula Luzon, inclusiv cinci la sud de capitala țării, Manila. De asemenea, un om și-a pierdut viața în insulele Visayas.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

Mai multe șosele și trei poduri au rămas închise, a transmis agenția filipineză de pentru intervenție în caz de calamități.

"Furtuna a lăsat pagubele obișnuite ale furtunilor majore, cum ar fi copacii căzuți, avarierea acoperișurilor unor case și unor instituții guvernamentale", a declarat Mark Timbal, purtător de cuvânt al agenției.

Taifunul și-a pierdut din intensitate și se îndreaptă spre Marea Chinei de Sud, urmând să treacă de Filipine în cursul nopții de miercuri spre joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.