Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bild va bloca accesul la site-ul său pentru utilizatorii care folosesc programe tip Adblock

adblock

Tabloidul german Bild a anunţat marţi că va bloca imediat accesul la site-ul sau tuturor utilizatorilor care folosesc aplicaţii ce dezactivează publicitatea online, pentru a împiedică erodarea veniturilor publicitare, scrie AFP, potrivit HotNews.ro.

"Pentru a putea să continue consultarea conţinutului Bild.de, utilizatorii funcţiei 'adblocker' au începând de acum alegerea să o suprime pentru Bild.de sau să aleagă un abonament lunar", explică, într-un comunicat, editura Axel Springer.

Bild, cotidianul cel mai citit din Germania şi chiar din Europa, este primul mare ziar german care ia o astfel de măsură, justificată prin necesitatea de a-şi apară sursele de venituri.

Pentru cititorii care doresc să consulte site-ul fără să fie deranjaţi de publicitate, Bild propune o oferta de abonament pentru 2,99 euro pe luna.

"Oferta în creştere de adblocker pune în pericol sursele de venituri provenite din publicitate pentru toţi editorii de presă online", subliniază Bild, în condiţiile în care aceste programe gratuite permit utilizatorilor să blocheze apariţia publicităţii pe ecranele lor.

Axel Springer a depus de altfel plângere împotriva Eyeo, care a lansat Adblock Plus, acuzând un model economic "ilegal".

Grupul a decis să facă apel după o prima decizie a unui tribunal în defavoarea să. Eyeo a câştigat în primăvară mai multe victorii în justiţie în faţă unor televiziuni germane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.