Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bill Cosby va face apel după condamnarea sa pentru agresiune sexuală asupra unei minore în 1975

bill cosby

Bill Cosby va face apel după verdictul juraţilor de la un tribunal din California care l-au considerat vinovat de agresiune sexuală asupra unei adolescente în vârstă de 16 ani în 1975, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al fostului actor american, scrie AFP.

Actorul de televiziune a fost condamnat să plătească 500.000 de dolari daune.

Această decizie, în civil, este singura condamnare validă până în prezent care îl vizează pe actor, în vârstă de 84 de ani, care a fost acuzat de diverse agresiuni sexuale de zeci de femei, conform news.ro.

Potrivit revistei Variety, un purtător de cuvânt al lui Bill Cosby a spus că acesta va face apel.

"Ieri (marţi), actorul şi comicul Bill Cosby a avut parte de o victorie uluitoare din partea juraţilor într-un proces iniţiat de Judy Huth", a declarat purtătorul de cuvânt Andrew Wyatt. "Juraţii au decis o condamnare de 500.000 de dolari pentru Judy Huth, dar au votat 9 contra 3 să nu acorde nicio despăgubire punitivă în favoarea doamnei Huth”, a continuat el.

În timpul celor două săptămâni de audieri la un tribunal din Santa Monica, apărarea lui Judy Huth a afirmat că actorul, pe care l-a întâlnit pe platourile de filmare, a făcut-o să bea o mare cantitate de alcool înainte de a o închide într-o Casă Playboy a prietenului său Hugh Hefner şi de a o agresa sexual într-o cameră de aici, la Los Angeles.

Nu a fost introdusă nicio procedură penală, deoarece Judy Huth, acum în vârstă de 64 de ani, a depus o plângere în 2014, după expirarea termenului de prescripţie.

În California, însă, legea permite să fie lansate procese civile pentru adulţii care îşi amintesc de agresiuni sexuale care au avut loc în timpul copilăriei, chiar dacă termenul de prescripţie a trecut de ani de zile.

Avocata lui Judy Huth, Gloria Allred, a declarat că suma decisă pentru daune de către juriu "dovedeşte că ei au crezut-o".

În total, aproximativ 60 de femei l-au acuzat public pe Bill Cosby că este un prădător sexual calculat care a folosit alcool şi somnifere pentru a-şi abuza victimele timp de zeci de ani.

Actorul, care a întruchipat tatăl ideal pentru milioane de americani în serialul „Cosby Show” între 1984 şi 1992, a negat mereu, asigurând că relaţiile sexuale au fost consensuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.