Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Binance elimină mai multe jetoane de confidențialitate din Franța, Italia, Spania și Polonia

binance

Utilizatorii Binance din Franța, Italia, Polonia și Spania nu vor mai putea cumpăra sau vinde 12 jetoane de confidențialitate începând cu 26 iunie. Criptomonedele vor deveni mai puțin private în Europa, deoarece principalul schimb Binance se pregătește să elimine toate jetoanele de confidențialitate din țări precum Franța și Italia.

Începând cu 26 iunie, jetoane de confidențialitate, cum ar fi Monero sau Zcash, nu vor mai fi disponibile pentru tranzacționare pentru clienții Binance din Franța, Italia, Polonia și Spania.

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat pentru Cointelegraph că noile restricții afectează un total de 12 monede. Tokenurile afectate includ Decred (DCR), Dash, ZEC, Horizen (ZEN), PIVX (PIVX), Navcoin (NAV), Secret (SCRT), Verge (XVG), Firo (FIRO), Beam (BEAM), XMR și MobileCoin (MOB), conform cointelegraph.com.

Deși ne propunem să sprijinim cât mai multe proiecte de calitate, suntem obligați să respectăm legile și reglementările locale cu privire la tranzacționarea monedelor de confidențialitate, pentru a ne asigura că putem continua să deservim cât mai mulți utilizatori”, a spus un reprezentant al Binance. adaugand:

Ca parte a proceselor continue de conformitate ale Binance, am contactat utilizatorii afectați, pentru a-i anunța că nu vor mai putea cumpăra sau tranzacționa jetoane de confidențialitate pe platforma noastră după 26 iunie.

Într-un e-mail adresat clienților francezi, Binance a spus că nu mai poate oferi cripto active cu anonimat îmbunătățit, sau CAE, în mai multe țări europene, din cauza cerințelor de reglementare locale.

Citește și Bitcoin se vinde cu 5.000 de dolari mai ieftin pe Binance Australia, pe măsură ce 'ușa' pentru retragerile din băncile locale se închide

Spre deosebire de criptomonedele obișnuite precum Bitcoin, jetoanele centrate pe confidențialitate, cum ar fi Monero sau Zcash, sunt concepute pentru a ofusca tranzacțiile blockchain pentru a crește confidențialitatea utilizatorilor.

Guvernele din întreaga lume s-au opus în mod activ adoptării criptomonedelor axate pe confidențialitate și a altor instrumente de cripto confidențialitate, invocând preocupări privind combaterea spălării banilor (AML) și finanțarea terorismului.

Citește și Șeful UE pentru tehnologie insistă ca UE și SUA să pună în aplicare un cod de conduită pentru dezvoltarea și implementarea inteligenței artificiale (AI)

În septembrie 2022, schimbul major de criptomonede Huobi a încetat suportul pentru șapte monede de confidențialitate , cum ar fi Monero, invocând presiuni de reglementare. Anterior, autoritățile din Statele Unite au sancționat utilizarea majorului mixer criptografic Tornado Cash .

Vestea vine pe fondul jurisdicțiilor globale care aplică reglementări majore AML de către Financial Action Task Force , cunoscut sub numele de Regulă de călătorie. Unul dintre principalele aspecte ale Regulii de călătorie este cerința de a transmite autorităților de reglementare anumite date despre clienți despre tranzacțiile cripto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.