Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Binance încearcă să potolească posibilele tulburări din partea utilizatorilor! Fondurile 'rămân în siguranță' pe fondul încercării SEC de a îngheța activele

techstartups.com
binance Changpeng Zhao

Bursa de criptomonede Binance.US a încercat să potolească posibilele tulburări din partea utilizatorilor săi în urma unei moțiuni din partea autorității de reglementare a valorilor mobiliare din Statele Unite, care încearcă să-și înghețe activele „pe o bază rapidă”.

Într-un tweet din 6 iunie, Binance.US a reiterat că „activele utilizatorilor rămân în siguranță” și a adăugat că platforma „continuă să fie pe deplin operațională, depunerile și retragerile funcționând normal”, conform cointelegraph.com.

SEC a depus o moțiune de urgență la Tribunalul Districtual din SUA din Districtul Columbia, solicitând un ordin de restricție temporar împotriva Binance, Binance.US și CEO-ul Binance, Changpeng Zhao (CZ), solicitând opt acțiuni.

Acțiunile solicitate includ înghețarea activelor Binance.US și repatrierea monedelor fiat și criptomonede deținute de clienții din SUA sau în beneficiul clienților din SUA. În plus, cererea interzice inculpaților să distrugă, să modifice sau să ascundă înregistrări și impune alte seturi de condiții la descoperire.

Unii din comunitatea cripto și -au împărtășit îngrijorarea că ordinul de restricție ar putea declanșa o „curgere bancară” pe schimb.

Moțiunea de urgență a SEC nu este de așteptat să afecteze direct capacitatea clienților de a se retrage și va necesita totuși aprobarea unui judecător de district pentru a continua.

Binance.US a declarat că ordinul de încetare a fost „nejustificat”, susținând că a fost depusă ca parte a unui truc pentru a obține un avantaj în litigiu, după ce bursa a petrecut săptămâna trecută în dialog cu SEC. Binance.US a declarat:

Depunerea hotărârii preliminare este nejustificată și se bazează mai mult pe obținerea de către personalul SEC a unui avantaj în litigiu față de preocuparea reală cu privire la siguranța activelor clienților.”

În ciuda informațiilor pe care compania le-a furnizat pentru a asigura personalul SEC cu privire la siguranța activelor clienților, personalul a decis totuși să depună o moțiune pentru a solicita un ordin de restricție temporar și o ordonanță preliminară”, a spus Binance.US, adăugând:

Deși suntem dezamăgiți de această acțiune, așteptăm cu nerăbdare să ne apărăm în instanță.

Cointelegraph a contactat Binance.US pentru comentarii suplimentare, dar nu a primit un răspuns imediat.

Ordinul vine în aceeași zi în care Coinbase a fost dat în judecată de SEC pentru că ar fi oferit titluri neînregistrate.

Procesul SEC susține că Coinbase nu s-a înregistrat niciodată ca broker, bursă națională de valori mobiliare sau agenție de compensare, eludând schema de dezvăluire pentru piețele de valori mobiliare și că operează ca broker de securitate neînregistrat din 2019. Procesul prezintă asemănări cu cel introdus împotriva Binance . pe 5 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.