Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Binance nu cedează! Cer instanței din Statele Unite să respingă procesul SEC: Este clar că nu are nicio bază în legile privind valorile mobiliare

bm.ge
binance Changpeng Zhao

CEO-ul Binance, Changpeng „CZ” Zhao, și schimbul său de criptomonede au depus o moțiune comună pentru a respinge procesul Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din Statele Unite ale Americii împotriva lor.

Potrivit unui dosar din 21 septembrie la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul Columbia, atât Binance Holdings, cât și Zhao au susținut că SEC și-a depășit autoritatea în procesul împotriva lor, conform cointelegraph.com.

În petiția de 60 de pagini, avocații Binance și Zhao au acuzat SEC că nu a introdus linii directoare clare pentru sector înaintea procesului împotriva bursei cripto și, ca urmare, și-au impus retroactiv autoritatea de reglementare asupra sectorului cripto.

SEC urmărește aceste teorii noi în mod retroactiv, încercând să impună răspunderea pentru vânzările de active cripto care au avut loc încă din iulie 2017, înainte ca SEC să ofere îndrumări publice privind criptomoneda.”

Este clar că procesul SEC nu are nicio bază în legile privind valorile mobiliare adoptate în prezent.”

Avocații Binance au afirmat, de asemenea, că autoritatea de reglementare interpretează greșit în mod fundamental legile privind valorile mobiliare și aplicarea acestora la cripto activele.

În încercarea de a revendica putere de reglementare asupra industriei cripto, SEC denaturează textul legilor privind valorile mobiliare”, se arată în dosar.

Pe lângă petiția lui Binance și Zhao, ținuta americană a schimbului de cripto, Binance.US – cunoscută legal sub numele de BAM Trading Services – ar fi solicitat și respingerea acuzațiilor într-un dosar separat de 56 de pagini făcut în aceeași zi.

SEC a dat în judecată Binance și afiliații săi pe 5 iunie, pretinzând că Binance oferă vânzarea de valori mobiliare neînregistrate și operează ilegal în Statele Unite.

Mișcarea SEC împotriva Binance a survenit la trei luni după ce Commodity Futures Trading Commission (CFTC) l- a dat în judecată și pe Binance pentru că nu s-a înregistrat la ea și pentru că a încălcat multe dintre regulile sale.

Activitatea de tranzacționare pe Binance.US a fost puternic afectată de acțiunea de reglementare în curs împotriva bursei, volumele zilnice de tranzacționare scăzând cu peste 98% din septembrie 2022. Pe 13 septembrie, Binance.US a concediat 30% din forța de muncă rămasă , cu președintele și CEO-ul său, Brian Shroder, plecând de asemenea din firmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.