Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biofarm a înregistrat în perioada 2017 - 2020 o creştere a cifrei de afaceri de 216 milioane lei, în timp ce profitul s-a majorat la 54 milioane lei

www.360medical.ro
Logo Biofarm

Biofarm, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din România, a înregistrat în perioada 2017 - 2020 o creştere a cifrei de afaceri de la 170 milioane lei la 216 milioane lei, în timp ce profitul s-a majorat de la 36 milioane lei la 54 milioane lei, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

În aceeaşi perioadă, EBITDA a crescut de la 50 milioane lei la 75 milioane lei, iar lichidităţile companiei s-au majorat gradual, de la 37 milioane lei în 2017, la 121 milioane lei în primul semestru din 2021, în condiţiile în care au fost plătite dividende în valoare de aproximativ 75 milioane lei.

Veniturile nete din vânzări realizate în primul semestru al anului 2021 au fost de peste 117 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de primul semestru al anului 2020.

"În ultimii patru ani, piaţa farmaceutică românească a fost într-o continuă schimbare, iar pentru a ne menţine trendul de creştere am înţeles că, în acest context, contribuţia noastră cheie este de a dezvolta relaţii win-win de lungă durată, cu toţi partenerii din cadrul lanţului de distribuţie şi strategii câştigătoare pe brandurile Biofarm. Totodată, în această perioadă, Biofarm a trecut printr-un amplu proces de revitalizare a imaginii de brand, atât la nivel corporate, cât şi pentru brandurile strategice din portofoliu, întâmpinând astfel aşteptările consumatorilor din categoria Consumer Healthcare din România, care devin tot mai sofisticaţi şi mai atenţi la produsele pe care le aleg", a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Biofarm este unul dintre cei mai importanţi jucători din industria farmaceutică locală, în categoria Consumer Healthcare (CHC) aflându-se, după primele 6 luni, pe locul 3 în termeni de valoare, în timp ce din perspectivă volumică ocupă locul 2, cu 9,8 milioane de unităţi vândute către consumatorul final.

În prezent, portofoliul Biofarm acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare (digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos, multivitamine), cu peste 20 de branduri reprezentative şi este lider de piaţă volumic în categoriile de referinţă a şapte dintre brandurile sale: Bixtonim, Carmol, Colebil, Triferment, Sennalax, Nervocalmin şi Cavit Junior.

În contextul aniversării a 100 de ani, Biofarm şi-a setat ca obiectiv consolidarea poziţiei în piaţa farmaceutică din România şi în pieţele externe prin dezvoltarea unui portofoliu competitiv, bazat pe nevoile reale ale pieţei. În prezent, Biofarm exportă în ţări precum Azerbaidjan, Rusia, Georgia, Kurdistan/ Iraq, Kyrgyzstan, Malta, Republica Moldova, Ungaria şi Ucraina. Compania se află în proces de negociere cu mai multe state din zona Europei de Sud Est, Asia Centrală şi de Sud Est, Africa şi zona Arabă.

Pe termen lung, compania Biofarm îşi propune să lărgească portofoliul curent prin dezvoltarea şi fabricarea la standarde înalte de calitate a unor noi produse (medicamente şi suplimente alimentare), achiziţia de licenţe de la alţi producători sau prin încheierea unor contracte de fabricaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.