Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biopsii prostatice de fuziune cu aparatură de ultimă generație, la Spitalul Clinic Sanador

biopsie fuziune

Cancerul de prostată se numără printre cele mai frecvente tipuri de cancer întâlnite în rândul bărbaților. Depistarea din timp a acestei afecțiuni crește șansele ca tratamentul să aibă succes, cu vindecare completă.

Standardul „de aur” în diagnosticarea acestei neoplazii rămâne puncția biopsie prostatică. Spitalul Clinic Sanador pune la dispoziția pacienților cea mai modernă și complexă metodă imagistică, cu ajutorul căreia se pot diagnostica diverse afecțiuni urologice: ecograful bk3000.

Aparatul, unic în România, este dotat cu software-ul bkFusion, care permite fuzionarea imaginii ecografice cu imaginile de la RMN prostatic multiparametric obținute anterior, crescând semnificativ acuratețea și precizia puncțiilor în cazul tumorilor prostatice de mici dimensiuni. Diagnosticul obținut cu ajutorul ecografului bk3000 este foarte precis și sunt evitate astfel cazurile în care ar fi fost necesară o repuncționare. Procedura se realizează doar cu anestezie locală și nu necesită internare.

Prima biopsie prostatică de fuziune cu ajutorul BK3000 a fost efectuată, în premieră în România, în luna octombrie 2020, la Spitalul Clinic Sanador. Medicii care efectuează biopsii prostatice de fuziune la Spitalul Clinic Sanador sunt echipa de specialiști condusă de Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, Spitalul Clinic Sanador (Dr. Alexandru Dick, Dr. Andrei Andreșanu), alături de Dr. Bogdan Pârlițeanu, medic specialist Urologie, șeful Secției Urologie.

Ecograful BK3000 este ușor de utilizat și permite un flux de lucru optim între medicii urologi și medicii radiologi. Aceștia se pot ajuta de explorările imagistice de înaltă definiție generate de bk3000 pentru următoarele proceduri:

-          Examinarea în detaliu a prostatei. Explorarea imagistică a prostatei se poate face biplan și radial longitudinal în mod simultan, permițând examinarea prostatei de la apex la gâtul vezicii urinare;

-          Explorarea imagistică a rinichilor, a vezicii urinare și a testiculelor. Excelenta rezoluție Doppler permite vizualizarea vascularizației care nu este vizibilă în mod obișnuit cu ajutorul ecografelor standard;

-          Biopsii de prostată mai rapide și mai precise, biopsii transrectale și transperineale.

Află mai multe despre ecograful bk3000!


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.