Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Birchall: Un sediu corespunzător al Reprezentanţei României din Bruxelles - element cheie

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a declarat vineri că asigurarea unui spaţiu corespunzător pentru Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, "este un element cheie în exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE".

Declaraţia Anei Birchall vine în contextul în care Guvernul a adoptat, joi, Memorandumul prin care a validat soluţia identificată şi propusă de comisia special constituită în cadrul MAE şi a mandatat Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană să înceapă negocierile în vederea închirierii noului sediu din Bruxelles, ce va fi folosit pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019. "Asigurarea unui spaţiu corespunzător din punct de vedere logistic şi de reprezentare este un element cheie în exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. Prin decizia de ieri, am intrat în linie dreaptă pentru rezolvarea unei probleme esenţiale în perspectiva anului 2019. Exercitarea unei preşedinţii de succes la Consiliul UE este, probabil, cel mai important proiect al României, după aderarea la NATO şi integrarea în Uniunea Europeană. Este o prioritate în programul nostru de guvernare, fiindcă ne oferă oportunitatea consolidării profilului european al României, ca stat matur şi responsabil', a declarat Ana Birchall, conform unui comunicat al MAE remis vineri Agerpres.

Potrivit sursei citate, selecţia a ţinut cont de preţ, suprafaţă, starea imobilului, a dotărilor şi utilităţilor, de numărul locurilor de parcare, de proximitatea faţă de sediul Consiliului UE şi de configuraţia spaţiilor. Comisia a propus clădirea situată pe Avenue Cortenbergh la numărul 107, care a fost folosită şi de Slovacia pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, în semestrul al doilea din 2016.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.