Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biro Rozalia: 'Femeile PPE solicită CE finanţarea corespunzătoare a cercetării şi inovării în domeniul sănătăţii'

Rozalia Biro

Organizaţia de femei a PPE solicită Comisiei Europene să garanteze finanţarea corespunzătoare a cercetării şi inovării în domeniul sănătăţii, atrăgând atenţia asupra faptului că societatea a devenit foarte fragilă şi sănătatea constituie o precondiţie pentru funcţionarea normală a societăţii şi a economiei, a declarat joi deputatul UDMR Biro Rozalia, vicepreşedinte al organizaţiei de femei a Partidului Popular European (PPE), potrivit Agerpres.

Ea a prezentat, în conferinţă de presă, aspecte din rezoluţia organizaţiei de femei a PPE, elaborată şi adoptată în unanimitate, în Adunarea generală anuală ce a avut loc, miercuri, online şi numită "Viitorul Europei, lecţii de învăţat din criza Corona".

"Trăim cea mai mare criză de sănătate a secolului, care se suprapune altor fenomene - globalizare, digitalizare rapidă, schimbare climatică, transformări demografice. Statisticile arată că această criză în sănătate a adâncit inegalităţile între femei şi bărbaţi, a crescut accentuat violenţa domestică şi violenţa asupra femeilor, a avut ca efect o creştere accentuată a şomajului în rândul femeilor. Organizaţia de femei a PPE atrage atenţia asupra faptului că societatea a devenit foarte fragilă şi sănătatea constituie o precondiţie pentru funcţionarea normală a societăţii şi a economiei, a declarat Biro Rozalia.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

În rezoluţie, femeile PPE salută propunerea comisarului pentru sănătate Stella Kyriakides de a înfiinţa Uniunea Europeană de Sănătate, pentru o securitate mai bună, pentru o rezilienţă mai bună, în domeniul sănătăţii, în întreaga Europă.

Se solicită Comisiei Europene să garanteze finanţarea corespunzătoare a cercetării şi inovării în domeniul sănătăţii, iar în structurile decizionale să asigure o reprezentare egală a femeilor cu bărbaţii.

Ţinând cont de statisticile care arată o creştere îngrijorătoare a violenţei domestice, femeile PPE atrag atenţia Parlamentului European să şi respecte angajamentul făcut în 2019 conform căruia combaterea oricărei forme de violenţă reprezintă o prioritate pentru UE.

"Urgentăm Comisia Europeană ca să fie de acord ca violenţa sexuală să fie introdusă în legislaţia europeană şi în cele naţionale la categoria de crime, aşa cum este definită în Tratatul de la Lisabona, a subliniat deputata.

Această rezoluţie a femeilor PPE are şi o parte ce se referă la redresarea societăţii şi a economiei, mai ales privind domeniul IT.

Având în vedere importanţa comunicării digitale şi cunoscându-se că accesul femeilor la sectorul IT este mai redus decât în cazul bărbaţilor, femeile PPE solicită Comisiei Europene să asigure o consultare permanentă cu organizaţiile civile şi cu organizaţiile de femei ale partidelor politice pentru ca în Planul de recuperare şi rezilienţă să fie introduce reforme prin care să se utilizeze experienţa femeilor în domeniu, dar să şi asigure drepturi egale pentru femei şi bărbaţi în educaţia digitală.

"Solicităm partidelor membre din PPE, precum şi organizaţiilor naţionale ale femeilor PPE să aibă un dialog la nivel guvernamental, în grupuri şi partide politice pentru realizarea acestor priorităţi adoptate de organizaţia de femei a PPE ieri, la adunarea generală anuală a organizaţiei, a spus Biro.

Deputata a promis că, în prima lună de activitate, va iniţia - continuând de fapt acţiunile demarate în 2012 - o masă rotundă a parlamentarilor femei, atât de la guvernare, cât şi din opoziţie, pentru un dialog pe această temă şi pentru a găsi priorităţile comune de acţiune împreună în scopul asigurării egalităţii între femei şi bărbaţi în aceste domenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.