Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biroul permanent al Senatului a solicitat luni un punct de vedere Comisiei de regulament referitor la execuția bugetară

toader senat

Biroul permanent al Senatului a solicitat luni un punct de vedere Comisiei de regulament referitor la solicitarea PNL de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind modul în care a fost efectuată execuţia bugetară în anul 2018 şi rectificarea bugetară din 2019 potrivit Agerpres

"Raportul de ţară pentru 2018 publicat de către Comisia Europeană arată că această suspiciune de manipulare şi falsificare a datelor execuţiei bugetare în anul 2018, scopul acestor manipulări şi falsificări este acela de a reduce artificial deficitul bugetar pe cash în 2018 sub pragul de 3% din PIB. Datele care au stat la baza rectificării bugetare din anul 2019 au fost modificate faţă de cele aprobate în legea bugetului de stat. Au fost scăzute veniturile programate a fi încasate, modificare care a dus la creşterea deficitului bugetar pentru prima jumătate a lui 2019 faţă de ceea ce era aprobat prin legea bugetului de stat", se arată în expunerea de motive a solicitării.

Senatorii PNL susţin că "această modificare a permis Guvernului să spună că execuţia bugetară pe primele şase luni este mai bună decât cea programată şi astfel să poată justifica o rectificare bugetară pozitivă" şi că "modificarea datelor aprobate în bugetul de stat a dus la creşterea diferenţei dintre veniturile estimate şi cele încasate de la 9 miliarde la 10,4 miliarde lei".

"Există dovezi că datele execuţiei bugetare în 2018 şi ale rectificării bugetare din 2019 au fost falsificate. Ancheta are ca scop verificarea condiţiilor în care s-au efectuat rectificările bugetare în 2018 şi 2019 şi execuţia bugetară în 2018 de către Guvernul României", se mai explică în cererea depusă de PNL la Biroul permanent.

Termenul acordat Comisiei de regulament este de o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.