Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BISERICA intervine - Preoţii se vor implica în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare sau în carantină

biserica blascovici

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a anunţat, miercuri, că preoţii se vor implica în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare sau în carantină şi vor oferi hrană şi medicamente la domiciliile celor autoizolaţi, potrivit Agerpres

"Pentru a veni în sprijinul persoanelor şi familiilor afectate în mod direct de către epidemia de Coronavirus, transmitem slujitorilor Sfintelor Altare, ca împreună cu autorităţile locale din teritoriu să identifice persoanele infectate cu acest nou virus din cadrul parohiilor unde îşi desfăşoară activitatea pastoral-misionară.

Preoţii, împreună cu membrii organismelor parohiale, se vor implica ulterior în sprijinirea acestor persoane aflate în autoizolare sau în carantină, care nu au posibilităţi financiare sau întâmpină lipsuri de orice fel de pe raza parohiilor păstorite, le vor oferi hrană la domiciliu şi medicamente şi în măsura dispoziţiilor autorităţilor, şi asistenţă spirituală de care aceştia au nevoie", se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

Conform comunicatului, sunt avute în vedere în principal persoanele vârstnice aflate în imposibilitatea de a se deplasa, precum şi cele cu afecţiuni cronice grave, care au un risc crescut de dezvoltare a unor complicaţii în caz de îmbolnăvire.

"În vederea eficientizării transmiterii cazurilor grave de vulnerabilitate socială din cauza epidemiei care necesită ajutorul Bisericii, la nivelul Centrului Eparhial s-a stabilit ca persoană de contact părintele Panciuc Alexandru, inspector în cadrul Sectorului Social, Filantropic şi Misionar (...). În urma verificării eligibilităţii solicitărilor de ajutor primite (...), în baza unor proceduri clare, cazurile urgente vor fi soluţionate. Ajutorul se va acorda fiecărei persoane pe o perioadă de 14 zile (perioada de izolare voluntară)", precizează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

În situaţiile în care preoţii vor fi solicitaţi pentru oferirea asistenţei religioase la domiciliile persoanelor aflate în carantină, ei vor colabora cu autorităţile locale pentru a se găsi o modalitate sigură din punct de vedere sanitar şi epidemiologic, astfel încât "să nu devină un factor de propagare a epidemiei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.