Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

”Biserica ne distruge!” Mărturii cutremurătoare ale unor femei

spovedanie

Biserica catolică este în pragul unui nou scandal! Un grup de 26 de femei i-a adresat Papei Francisc o scrisoare în care ele îşi mărturisesc dragostea pe care le-o poartă unor preoţi. Ele îi cer Suveranului Pontif să suprime obligativitatea celibatului pentru membrii clerului catolic. Femeile, care locuiesc toate în Italia, vorbesc în scrisoarea lor către Papa Francisc despre ''suferinţa distructivă'' pe care Biserica le-o impune membrilor săi obligându-i la castitate şi refuzându-le dreptul de a se căsători.

''Îi iubim pe aceşti bărbaţi şi ei ne iubesc'', au afirmat femeile în scrisoarea lor publicată pe site-ul Vatican Insider, specializat pe probleme de actualitate religioasă.
Celibatul pentru preoţi este o tradiţie veche de peste o mie de ani în cadrul Bisericii Romano-Catolice, cu toate că el nu constituie o dogmă irevocabilă.
Autoarele scrisorii îi cer Papei Francisc ''să le binecuvânteze dragostea'', explicând că puţine persoane pot înţelege ''suferinţa distructivă prin care trece o femeie îndrăgostită de un preot''.
Femeile care i se adresează Papei Francisc afirmă că un preot va sluji Biserica ''cu mai mare pasiune'' dacă este susţinut de o femeie care îl iubeşte şi de copii.
Unii partizani ai căsătoriei pentru preoţi avansează, de asemenea, ideea că scandalurile de pedofilie din cadrul Bisericii se pot explica prin obligativitatea celibatului, responsabil de frustrarea sexuală. Biserica respinge însă acest argument, estimând că pedofilia este înainte de toate o problemă legată de tulburări psihologice.
Căsătoria este autorizată pentru preoţii anglicani şi protestanţi, precum şi pentru membrii Bisericii Ortodoxe.

sursa: agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.