Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bistriţa-Năsăud: Liderul judeţean al PNL cere explicaţii pentru alunecările de teren de la pârtia de schi

PNL

reşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a cerut marţi, într-o conferinţă de presă, explicaţii din partea Primăriei Bistriţa în legătură cu alunecările de teren, din aprilie, de la pârtia de schi Cocoş, despre care s-a aflat abia după ce au fost făcute publice materialele viitoarei şedinţe a Consiliului Local Bistriţa din 19 iulie. 

"Am aflat faptul că în şedinţa de Consiliu Local de joi executivul primăriei şi majoritatea PSD din Consiliul Local îi vor jefui pe bistriţeni din nou de alte miliarde de lei necesare stabilizării pârtiei ca urmare a alunecărilor de teren din primăvară (...). Îl întreb pe domnul primar Ovidiu Teodor Creţu ce firmă a realizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al pârtiei de schi? A fost realizat un studiu geo al terenului afectat pentru pârtie, aşa cum este normal în toate situaţiile în care se derulează lucrări de anvergură? Care au fost concluziile studiului geo? Există clauze contractuale care să-l protejeze pe beneficiar, adică municipalitatea, de eventualele vicii pe care studiul geo le-ar putea conţine?", a spus Turc, conform agerpres.ro

Potrivit liderului judeţean al PNL, pârtia de schi Cocoş, construită de Primăria Bistriţa prin accesarea unui credit bancar, reprezintă "cel mai mare tun pe care o administraţie locală l-a dat propriilor cetăţeni". 

"Această pârtie, care a dat Bistriţei renumele de Caracalul Ardealului, continuă să înghită foarte multe miliarde. Aflăm că mai avem nevoie de tunuri de zăpadă şi de o construcţie pentru utilaje şi echipamente. Domnule primar, doamnelor şi domnilor consilieri PSD, oricâte tunuri aţi mai cumpăra pe banii noştri, pârtia de schi rămâne, sunt convins, cel mai mare tun pe care o administraţie locală l-a dat propriilor cetăţeni. Într-o zi va trebui să daţi explicaţii pentru această bătaie de joc fără precedent în ţară", a mai declarat Ioan Turc. 

În şedinţa de Consiliu Local de joi, este prevăzută alocarea sumei de 180.000 lei pentru demararea studiilor tehnice şi a lucrărilor menite să stopeze alunecarea de teren de la pârtie. 

Pârtia a costat peste 5 milioane euro, este situată la o altitudine maximă de 680 metri, pe un deal de lângă municipiul Bistriţa, şi are o lungime de aproximativ 1,3 kilometri. Este dotată cu telescaun şi tunuri de zăpadă. 

Pentru construcţia pârtiei a fost nevoie să se defrişeze pădurea din zonă. 

Pârtia a fost inaugurată anul acesta, în data de 26 ianuarie, şi a funcţionat, în total, zece zile, din cauza lipsei zăpezii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.