Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bistrița-Năsăud: Zeci de copii fug din centrele de plasament. Unii copii au fugit și de 35 de ori

ghiozdan, copii

În Bistrița-Năsăud există o problemă foarte mare cu minorii care fug din centrele de plasament. Numărul disparițiilor s-a dublat anul trecut, iar polițiștii spun că există copii care au fugit și de 35 de ori și au învățat să se ascundă, scrie Agerpres.

Șeful Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, Mihai-Ovidiu Lupșa, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că în județ există o problemă foarte mare cu minorii care fug din centrele de plasament din județ, anul trecut numărul disparițiilor fiind în creștere cu 50% față de 2018.

O bună parte dintre minori internați în centrele de plasament din județul Bistrița-Năsăud ridică probleme serioase. Polițiștii bistrițeni au rezolvat anul trecut 309 cazuri de dispariții, dintre care 236 minori.

Citește și: Două persoane au căzut în apă, după ce s-au răsturnat cu snowmobilul într-un pârâu din Azuga

„De menționat că avem copii care au plecat de 35 de ori, de 26 de ori, din centrele de plasament și la fiecare plecare angrenăm polițiști care să îi caute. Săptămânal sunt 2, 3, 4 minori care pleacă din centrele de plasament. Îi găsim după o zi, două, dar au învățat se ascundă de noi”, a spus Mihai-Ovidiu Lupșa.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud spune că trebuie găsite soluții cât mai rapid pentru a rezolva această problemă, cele mai dese dispariții fiind înregistrate de la centrele de plasament din Beclean și din comuna Teaca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.