Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BlackBerry lansează o soluţie de securitate pentru maşinile autonome

securitate cibernetica

Producătorul canadian BlackBerry a lansat o soluţie de securitate menită să protejeze viitoarele maşini autonome.

Marketat către producătorii auto, BlackBerry Jarvis funcţionează asemenea unui antivirus tradiţional, scanând programele folosite de automobil în vederea identificării şi eliminării problemelor, potrivit NEWS.RO.

BlackBerry va licenţia software-ul pe principiul pay-as-you-go. Odată iniţiat, producătorii auto vor avea acces online la Jarvis şi vor putea scana fişierele în orice stadiu al dezvoltării şi implementării software.

Jarvis a fost testat anterior lansării cu ajutorul celor de la Tata Motors, care au lăudat soluţia BlackBerry. Conform celor de la Tata Motors, după implementare lui Jarvis, timpul de accesare a codului software a scăzut de la 30 de zile la 7 minute.

La începutul acestei luni, BlackBerry a semnat un acord cu chinezii de la Baidu pentru dezvoltarea în comun a unor tehnologii dedicate maşinilor autonome.

Industria auto pare să fie doar primul pas pentru noua soluţie de securitate a celor de la BlackBerry. Canadienii vor să intre şi pe alte nişe ce ţin de Internet of Things, având deja în vedere domeniul medical şi automatizarea industrială.

Cunoscută până acum pentru smartphone-urile sale, BlackBerry a început să fie remarcat în domeniul securităţii software cu ocazia atacului cu ransomware WannaCry, care s-a propagat la nivel global în mai 2017 şi a afectat numeroase instituţii.

Citeşte şi: Gest FĂRĂ PRECEDENT: Guvernul ANULEAZĂ ceremonia de primire a premierului japonez Shinzo Abe .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.