Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocarea aderării României la OCDE de către Ungaria, aspru criticată de CNMR

aid-romania.org
CNMR

Gestul Ungariei de a boicota aderarea României şi Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a fost aspru criticată. Printre contestatarii deciziei se regăseşte şi Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României.  Reprezentanţii CNMR susţin, într-un comunicat de presă, că gestul Ungariei reprezintă o "declaraţie de război economic împotriva României".

Citeşte şi: Traian Băsescu, PRIMA REACŢIE după acuzaţiile de FRAUDARE a alegerilor: 'Speculaţii de cea mai PROASTĂ calitate'

"Coaliția Națională pentru Modernizarea României califică decizia Ungariei de a folosi dreptul de veto pentru aderarea României la OCDE drept o declarație de război economic împotriva României.
Aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) reprezintă pentru România un drept și nu un favor iar pentru statutul de membru, România îndeplinește toate criteriile necesare.
Hotărârea Guvernului de la Budapesta reprezintă un act politic ostil unilateral și care va afecta grav interesele Ungariei.
Guvernul condus de Victor Orban își reconfirmă prin blocarea aderării României și Croației atitudinea izolaționistă și agresivă în raport cu vecinii, sub pretexte inventate sau generate. CNMR salută și apreciază poziția MAE din România și solicită măsuri ferme.
CNMR atrage atenția și asupra implicării UDMR în acest plan bine calculat de a bloca România, aceștia politizând și amplificând prin prezența lor la manifestațiile de la Târgu Mureș în mod intenționat situația liceului Greco Catolic. UDMR a acționat astfel, încă o dată, ca un agent de influență al FIDESZ împotriva intereselor României" ,  se arată în comunicatul de presă.

Citeşte şi: România, un nou record NEGATIV. Date OFICIALE Eurostat .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.