Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocul Naţional Sindical organizează astăzi un miting de protest faţă de Codul fiscal, în Piaţa Victoriei

bns.ro
BNS

Membrii Blocului Naţional Sindical (BNS) organizează, marţi, un miting de protest faţă de măsurile impuse de Codul Fiscal, mai ales faţă de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Din cauza ceremoniilor de comemorare a Regelui Mihai I la Palatul Regal, BNS a restrâns manifestarea urmând ca aceasta să fie organizată doar în Piaţa Victoriei, nu şi în Piaţa Revoluţiei, cum s-a dorit iniţial.

Protestul va avea loc în Piaţa Victoriei, între orele 11.00 şi 13.00, acţiunea urmând să fie mai restrânsă decât cea anunţată iniţial, spun organizatorii.

„Din respect pentru Familia Regală şi pentru istoria poporului român, având în vedere acţiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare,  acţiunea de protest se va organiza doar în Piaţa Victoriei”, a anunţat BNS, potrivit News.ro.

Citește și: ALERTĂ - Mai multe cutremure s-au produs în România, în această noapte: Ce magnitudine a avut cel mai puternic

Sindicalişii estimează participarea a aproximativ 2.000 de persoane.

BNS acuză membrii Parlamentului de lipsă de interes faţă de problemele exprimate de angajaţi, precum şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Sindicalişii vor să atragă atenţia ”cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat”.

”Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă”, mai spun sindicaliştii.

BNS consideră că drepturile muncitorilor sunt ameninţate, iar şansele pentru relaţii de muncă bazate pe respect se degradează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.