Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blue Air a transportat 236.000 de pasageri în cursul lunii aprilie, cu 180% mai mult față de aceeași perioadă din 2021

tripsta.co.uk
blue air

Operatorul aerian Blue Air a transportat 236.000 de pasageri în cursul lunii aprilie a acestui an, în creştere cu 180% faţă de perioada anului trecut, arată datele publicate, vineri, de companie.

Potrivit sursei citate, a fost înregistrat un salt de 22% a numărului de pasageri către şi dinspre România, comparativ cu perioada pre-pandemică 2019.

În perioada analizată, compania a consemnat un grad de încărcare ridicat pentru industrie, de 86%, şi a deservit peste 85 destinaţii, potrivit Agerpres.

Oficialii Blue Air menţionează că perspectiva rămâne pozitivă, având în vedere revenirea cererii de vârf în aprilie, dar estimează că, în timpul sezonului de vară, cererea ar putea fi afectată de preţurile prohibitive ale combustibilului, "care vor creşte în mod inevitabil tarifele aeriene în cursul verii".

"Suntem cu adevărat bucuroşi să vedem redresarea impresionantă a cererii pentru călătorii aeriene la preţuri accesibile din luna aprilie şi este şi mai liniştitor pentru strategia noastră de afaceri faptul că am înregistrat cu peste 20% mai mulţi pasageri în comparaţie cu aceeaşi perioada în 2019 in România, piaţa noastră de origine. Cu toate acestea, rămânem îngrijoraţi de faptul că cererea este concentrată în perioadele de vârf, iar cea mai recentă creştere a preţurilor combustibilului pentru avioane ameninţă să amâne recuperarea anticipată, în ciuda eforturilor pe care companiile aeriene le-au depus pentru a reveni la nivelurile pre-pandemie. Îi incurajăm cu tărie pe clienţii noştri să-şi rezerve devreme vacanţele de vară pentru a beneficia de cele mai bune oferte. Preţurile biletelor nu vor mai fi atât de avantajoase ca în acest moment", a declarat Krassimir Tanev, Chief Commercial Officer al Blue Air.

La acest moment, compania oferă, pentru o perioadă foarte limitată, reduceri de până la 20% la toate zborurile cu date de călătorie între 1 iunie şi 31 octombrie 2022.

În vara anului 2022, Blue Air operează un total de 109 rute, inclusiv 41 de rute noi şi peste 30 de rute exclusive.

Blue Air operează avioane tip Boeing 737, iar în cei 17 ani de activitate a transportat peste 32 de milioane de pasageri şi a zburat mai mult de 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operaţional Safety Audit (IOSA) de Internaţional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare şi este membră cu drepturi depline IATA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.