Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BMW şi Daimler discută despre dezvoltarea unor platforme de vehicule destinate automobilelor electrice

www.stirileprotv.ro
BMW

BMW şi Daimler discută despre dezvoltarea unor platforme de vehicule destinate automobilelor electrice, care ar putea permite fiecărui grup economii de cel puţin 7 miliarde de euro, potrivit unor publicaţii germane citate de Reuters, scrie news.ro.

Cei doi producători germani de automobile premium au deja un program comun de achiziţii, iar recent au extins alianţa lor pentru a include dezvoltarea de sisteme avansate de asistenţă a şoferilor şi servicii de mobilitate.

Discuţiile legate de cooperarea în domeniul platformelor de vehicule ar putea totuşi să nu ducă la un rezultat, potrivit publicaţiilor Sueddeutsche şi Auto Bild.

Ambele companii au confirmat discuţiile, care includ împărţirea costurilor de inginerie pentru dezvoltarea auomobilelor autonome, dar BMW şi Daimler au refuzat să comenteze dacă această cooperare va include platforme de vehicule integrale.

Directorul financiar al BMW a declarat în noiembrie că este deschis unei colaborări mai extinse cu Daimler, dar că este dificil de identificat oportunităţi comune în domeniul platformelor de vehicule.

Citește și: Un senator australian a fost atacat cu ouă, după ce a făcut declaraţii islamofobe în urma atacurilor teroriste din Noua Zeelandă

Auto Bild a relatat că BMW şi Daimler discută dacă să împartă costurile de inginerie pentru automobile de dimensiuni medii şi compacte, care urmează să fie ”în primul rând electrice”, dar care au şi capacitatea de adaptare a sistemelor de propulsie convenţionale.

BMW şi Daimler ar realiza fiecare economii de 7 miliarde de euro, pe parcursul a şapte ani, potrivit Auto Bild.

Sueddeutsche Zeitung a scris că cele două companii au în vedere economii de peste 7 miliarde de euro şi că, dacă în proiect ar fi incluse şi vehicule mai mari, economiile ar putea fi mai mari.

Reprezentanţii BMW şi Daimler au refuzat să comenteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.