Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR, reacţie ŞOC după EXPLOZIA indicelui ROBOR: 'Dobânzile NEFIRESC de mici ajung la valori normale...'

jurnalul.ro
BANCA NATIONALA A ROMANIEI - BNR

Banca Naţională a României a venit cu o reacţie după ce indicele ROBOR a atins un nou maxim istoric, de 1.88%. Consilierul guvernatorului BNR a mărturisit că deşi creşterile sunt semnificative, dobânzile "nefiresc de mici" din România ajung, astfel, să aibă valori normale.

"Dobânzile ROBOR la împrumuturile interbancare sunt dependente de ce se întâmplă pe întreaga planetă. Ce pot să spun e că sunt 8 poziţii ROBOR. Poziţia la 12 luni nu s-a mişcat. Poziţia la 3 luni s-a mişcat de la 1.85 la 1.88 şi e cea mai semnificativă. Lucrurile arată bine în sensul că ele se mişcă de la o dobândă nefiresc de mică la dobânzi normale. Ni se pare mare mişcarea, dar ăsta e trendul în întreaga lume. Dobânzile merg în sus.", a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, într-o intervenţie prin telefon la România TV.

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut joi până la nivelul de 1,88%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Ministerul Justiţiei pune în acord Codurile cu deciziile CCR. Proiect privind abuzul în serviciu şi neglijenţa în serviciu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.