Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boabe de orez vechi de 7.400 de ani, descoperite în centrul Chinei

Daily Express
china

O nouă descoperire arheologică realizată în centrul Chinei demonstrează că orezul era deja consumat de locuitorii care trăiau în această zonă în urmă cu peste 7.000 de ani, informează luni Xinhua, citează AGERPRES.

Citeşte şi: A început cel mai lung şi mai aspru post al anului: Ce trebuie să facă toţi credincioşii în perioada Postului Paştelui

Trei boabe carbonizate de orez au fost identificate în situl arheologic Gaomiao din regiunea Hongjiang situată în provincia centrală chineză Hunan. Acestea au fost descoperite într-un strat de arcoză având o vechime de circa 7.400 de ani, a anunţat He Gang, om de ştiinţă în cadrul Institutului de Arheologie din Hunan.

''Orezul a devenit o sursă principală de alimente pentru locuitorii din zonă. Credem că aceasta este cea mai veche rămăşiţă culturală de orez găsită în vestul Hunan'', a spus el.

Situl arheologic Gaomiao a fost descoperit în 1986. Trei săpături arheologice au fost desfăşurate în acest loc în 1991, 2004 şi 2005.

O cantitate importantă de cochilii de melci de apă dulce, scoici, oase aparţinând câtorva zeci de animale precum căprioare, porci, vaci, urşi, elefanţi şi rinoceri au fost descoperite în acest loc, alături de cele mai vechi relicve din China de ceramică albă decorată cu modele de pasăre phoenix şi stele cu opt colţuri, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.