Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boala care va face ravagii în Europa în acest deceniu: Este cunoscută și drept 'febra oaselor rupte'

SANADOR
spital bolnav

Boala care va face ravagii în Europa în acest deceniu: Este cunoscută și drept 'febra oaselor rupte'

Febra denga este o infecție cauzată de un virus care este transmis (răspândit) de țânțari. Febra denga este cunoscută și sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzația că oasele se rup.

Febra Denga va deveni în acest deceniu o ameninţare majoră în sudul Europei, în sudul Statelor Unite şi în noi zone din Africa, deoarece temperaturile mai ridicate creează condiţiile propice pentru ca ţânţarii purtători ai virusului să se răspândească, a declarat cercetătorul-şef al OMS, Jeremy Farrar, citat de Reuters, anunță romaniatv.net.

Boala este de mult timp un flagel în mare parte din Asia şi America Latină, provocând aproximativ 20.000 de decese în fiecare an. Ratele de îmbolnăvire au crescut deja de opt ori la nivel global începând din 2000, în mare parte din cauza schimbărilor climatice, precum şi a creşterii circulaţiei oamenilor şi a urbanizării.

Multe cazuri rămân neînregistrate, dar în 2022 au fost raportate 4,2 milioane de cazuri în întreaga lume

Oficialii din domeniul sănătăţii publice au avertizat că anul acesta se aşteaptă niveluri aproape record de transmitere. În prezent, Bangladeshul se confruntă cu cea mai gravă epidemie din istoria sa, cu peste 1.000 de decese.

„Trebuie să vorbim mult mai proactiv despre febra Dengue”, a declarat pentru Reuters Jeremy Farrar, specialist în boli infecţioase care s-a alăturat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în luna mai a acestui an. „Trebuie să pregătim cu adevărat ţările pentru modul în care vor face faţă presiunii suplimentare care va veni în viitor în multe, multe oraşe mari”, a avertizat cercetătorul-şef al OMS.

Farrar a lucrat anterior timp de 18 ani în Vietnam, activând în domeniul bolilor tropicale şi ocupându-se inclusiv de febra denga. Ulterior, el a condus organizaţia caritabilă Wellcome Trust pentru sănătate globală şi a oferit consultanţă guvernului britanic cu privire la răspunsul la pandemia de COVID-19, înainte de a se alătura OMS în luna mai a acestui an.

Farrar spune că este posibil ca această infecţie să „decoleze” şi să devină endemică în anumite părţi din Statele Unite, Europa şi Africa – regiuni în care a existat deja o transmitere locală limitată – pe măsură ce încălzirea globală face ca noi zone să devină propice pentru ţânţarii care răspândesc boala. Acest lucru va pune o presiune acută asupra sistemelor spitaliceşti din multe ţări, a avertizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.