Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bob Richards, primul dublu campion olimpic la săritura cu prăjina, a murit la 97 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Americanul Bob Richards, primul dublu medaliat cu aur olimpic la săritura cu prăjina, a murit duminică, la vârsta de 97 de ani. A fost campion olimpic la Helsinki în 1952 şi la Melbourne în 1956.

Richards, care a fost supranumit „pastorul zburător”, a murit „liniştit în somn, înconjurat de cei dragi”, potrivit postării pe Facebook a fiului său, Brandon.

Richards a câştigat bronzul la debutul său la Jocurile Olimpice de la Londra din 1948 (4m20). Patru ani mai târziu, americanul a câştigat aurul la Helsinki, cu 4.55 metri. Datorită unui centimetru, în 1956 la Melbourne, a devenit primul dublu medaliat olimpic la săritura cu prăjina. De atunci, doar rusoaica Elena Isinbaeva a realizat o astfel de performanţă cu două titluri olimpice, în 2004 şi 2008, scrie news.ro.

Pastor în primii săi ani, apoi candidat de scurtă durată la alegerile prezidenţiale din 1984 şi primul dintr-un lung şir de sportivi (inclusiv Michael Jordan) care au apărut pe cutiile de cereale Wheaties, Bob Richards era cel mai în vârstă campion olimpic la atletism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.