Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu, discuții cu viitorul Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe: 'Succes noului Guvern de la București'

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu Josep Borrell, ministrul spaniol pentru afaceri externe și viitor Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vice-președinte al Comisiei Europene.

”Demnitarul român l-a felicitat pe omologul spaniol pentru desemnarea sa în calitate de viitor Înalt Reprezentant şi Vice-președinte al viitorului colegiu de comisari. La rândul său, demnitarul spaniol l-a felicitat pe omologul român pentru preluarea noului său mandat ca șef al diplomației de la București și a urat deplin succes noului Guvern de la București. În perspectiva preluării de către omologul spaniol a poziției de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, șeful diplomației române a subliniat angajamentul ferm al țării noastre pentru consolidarea rolului Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE), cât și pentru o cooperare eficientă, cu obiectivul întăririi acțiunii UE ca actor global credibil și angajat. A evidențiat necesitatea consolidării acțiunii UE prin promovarea activă a Politicii Europene de Vecinătate și a procesului de extindere, arătând că rolul global al UE își poate atinge potențialul doar printr-o coordonare, coerență și complementaritate între Serviciul European de Acțiune Externă și acțiunea statele membre”, se arată într-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Citește și: Audierile publice pentru ancheta care ar putea duce la DEMITEREA lui Trump încep săptămâna viitoare

Potrivut sursei citate, cu prilejul convorbirii telefonice, Bogdan Aurescu a reliefat expertiza pe care România o deține cu privire la evoluțiile din vecinătatea Uniunii (regiunea Balcanilor de Vest, zona Mării Negre, statele din cadrul Parteneriatului Estic, regiunea Asiei Centrale), exprimând disponibilitatea părții române de continuare a utilizării acesteia în beneficiul Uniunii şi al partenerilor săi, în linie cu prioritățile urmărite cu succes pe durata mandatului țării noastre la Președinția Consiliului UE (semestrul I, 2019).

”În context, ministrul român al afacerilor externe a arătat că România va continua să acorde și în perioada următoare o atenție deosebită consolidării perspectivei europene a Republicii Moldova şi a menționat, în acest sens, convorbirea telefonică avută recent cu omologul său de la Chișinău, ocazie cu care a fost acceptată invitația acestuia de a efectua o vizita în Republica Moldova, în perioada imediat următoare. De asemenea, au fost apreciate excelentele relații dintre România și Spania și angajamentul pentru multilateralism, drept internațional și relația transatlantică. Totodată, demnitarul român a subliniat că pentru România participarea relevantă și semnificativă a diplomaților săi în structurile SEAE, în special în funcții de conducere în cadrul Serviciului, atât la Bruxelles, cât și în Delegațiile UE, reprezintă o prioritate, solicitând din această perspectivă sprijinul viitorului Înalt Reprezentant pentru consolidarea acestei reprezentări”, se mai arată în comunicatul MAE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.