Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu, distins de către Holllande cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

bogdan aurescu

Consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, fost ministru al Afacerilor Externe, a fost distins de către preşedintele Franţei, Francois Hollande, cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, distincţia fiindu-i înmânată de ambasadorul Francois Saint-Paul. 

''Domnule Aurescu, competenţa şi integritatea dumneavoastră, puse în slujba politicii externe a României, sunt unanim recunoscute. Sunteţi, fără îndoială, unul dintre observatorii şi actorii-cheie ai scenei europene şi mondiale'', a afirmat ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES. 

Aurescu a subliniat că acceptă distincţia ca o recunoaştere a eforturilor tenace ale colegilor săi din MAE care au lucrat pentru ca relaţiile dintre Franţa şi România să devină solide şi dinamice. 

"Accept această distincţie cu bucurie, ca o recunoaştere binemeritată - nu pentru mine personal, ci pentru eforturile tenace ale tuturor colegilor mei din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României care au lucrat fără încetare, de-a lungul anilor, pentru ca relaţiile dintre Franţa şi România să devină atât de substanţiale, solide şi dinamice cum sunt astăzi (...). Am încercat să fac tot ceea ce am putut, în toate funcţiile pe care le-am ocupat, pentru a stimula dezvoltarea acestei relaţii vitale pentru România şi - îndrăznesc să spun - şi pentru Franţa. România şi Franţa împărtăşesc viziunea unei Uniuni Europene consolidate, mai flexibilă, mai coerentă şi pragmatică în acţiunile sale, mai apropiată de cetăţenii săi, mai credibilă în interior, dar şi în exterior. O Uniune care este un actor global redutabil, o Uniune mai sigură. Pentru a transforma această viziune în realitate trebuie ca Franţa şi România să lucreze împreună", a spus Aurescu. 

Diplomat de carieră, din 1996, având rang de ambasador, Bogdan Aurescu este şi profesor universitar de drept internaţional la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. 

În 2003, Bogdan Aurescu a fost numit agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, apoi, în anul următor, secretar de stat pentru afaceri europene. Timp de cinci ani, a fost agentul României pentru Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga. În această funcţie, Aurescu a apărat interesele României în disputa cu Ucraina pe tema delimitării maritime a Mării Negre, ceea ce a devenit un model de rezolvare paşnică a unei problematici internaţionale complexe, România primind 80% din zona disputată de ambele ţări. 

În noiembrie 2014 a fost numit ministru al Afacerilor Externe, după ce, pe parcursul a aproape şase ani, a ocupat în MAE funcţia de secretar de stat.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.