Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu pleacă la o întâlnire a miniștrilor de Externe din UE pentru a discuta despre crizele din Ucraina și Sudan

gov.ro
Bogdan Aurescu

Miniștrii de Externe din UE se vor întâlni luni, la Bruxelles, pentru a discuta despre crizele din Ucraina și Sudan. La întâlnire va participa și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Potrivit Ministerului de Externe din România, miniștrii europeni vor avea „discuții aprofundate privind contracararea efectelor agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, respectiv situația din Cornul Africii.”

„Discuțiile privind Cornul Africii au loc în contextul ultimelor evoluții în regiune, inclusiv în Sudan. Miniștrii europeni vor fi invitați să evalueze aceste evoluții, impactul acestora asupra stabilității regionale, precum și modalitățile de răspuns ale UE. Ministrul Bogdan Aurescu va exprima sprijinul pentru eforturile diplomatice de outreach ale UE în plan regional și internațional, în special în contextul acutizării riscurilor de contagiune regională a crizei din Sudan și a posibilității extinderii influenței grupului Wagner în regiune”, a anunțat MAE.

De asemenea, oficialii europeni se vor referi la angajamentul UE față de Asia Centrală, evoluțiile din Tunisia și relația Armenia-Azerbaidjan.

Totodată, miniștrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii cu omologii lor din Balcanii de Vest „în continuarea practicii inițiate la reuniunea CAE din mai 2022 de a invita partenerii din regiune o dată pe an la discuțiile miniștrilor de externe europeni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.