Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu, vehiculat viitor premier, îl lasă în ofsaid, din nou, pe Ludovic Orban: FALSUL prezentat ca adevăr

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Fost ministru sub guvernarea PSD a lui Victor Ponta, Bogdan Aurescu a schimbat repede taberele și s-a reorientat. Ajuns consilier prezidențial pentru Klaus Iohannis, Aurescu a fost uns, pentru a doua oară, titular la Externe, dar din partea PNL, sub comanda premierului Ludovic Orban.

Ajuns șef suprem în MAE, cu mari șanse de a ajunge, în perioada următoare, chiar PRIM-MINISTRU, Aurescu face legea în instituție și execută, în fața opinie publice, pe toți cei ceruți de noua guvernare. De la fostul purtător de cuvânt al cabinetului Viorica Dăncilă, Nelu Barbu, rechemat, deși nu ajunsese, de la Shanghai, unde fusese numit consul general, la Sabina-Mădălina Șomăcescu, rechemată din poziția de consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, de unde ea ceruse să revină în țară, Aurescu a ajuns la fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu. Șeful MAE îl lasă fără post pe Sorin-Adrian Pîrvulescu, numit consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, în mandatul lui Dăncilă.

Bogdan Aurescu a introdus pe ordinea de zi a ședinței de guvern ”abrogarea art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 454/2018 privind rechemarea și numirea unui consul general”. Concret, este vorba despre două lucruri distincte:

1. ”rechemarea” la care face referire respectiva H.G. este cea a lui Sabin Pop, cel care a fost consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, până la data de 26 septembrie 2018

2. ”numirea unui consul general” face referire strict la Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al șefului Senatului, Teodor Meleșcanu.

Numai că marea ”execuție” a lui Aurescu nu este deloc atât de mare și cuprinde și un fals enorm. Pîrvulescu a fost numit pe post pe 28 iunie 2018, când s-a publicat, în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern, adică acum aproape 20 de luni. Ceea ce nu știe multă lume, inclusiv premierul Orban, dar știe foarte bine Aurescu, este faptul că Pîrvulescu NU a ajuns niciodată să preia postul. Pîrvulescu nu s-a dus la consulatul din Strasbourg și lucrează, chiar și acum, la Senat. Așadar, lovitura prezentată ca fiind una uriașă nu e chiar așa.

Bogdan Aurescu este pionul-cheie din planul pentru anticipate al președintelui Klaus Iohannis. El este unul dintre cei doi premieri vehiculați a fi propuși cu scopul de a nu fi votați de Parlament pentru a se declanșa alegerile legislative înainte de termen.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.