Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un SCANDAL în care este prins Ludovic Orban: MINCIUNA de la MAE

Sabina - Mădălina Şomăcescu

Ludovic Orban este în centrul unui nou scandal, cu sau fără voia sa! De data asta, totul a plecat de la titularul pe care Klaus Iohannis i l-a impus la Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. În ședința de Guvern de miercuri, la cererea expresă a lui Aurescu, miniștrii au adoptat o Hotărâre de Guvern care a vizat rechemarea de la Toronto a consulului general al României în Canada.

Afectată de decizia lui Aurescu este avocata Sabina - Mădălina Şomăcescu, cea care doar ce fusese numită, în octombrie, consul general peste Ocean. Numai că lucrurile nu stau, conform informațiilor STIRIPESURSE.RO din interiorul MAE, asa cum le-a prezentat ministrul de Externe colegilor din Guvern.

Citește și: Biserica a declarat razboi serialului Netflix

”În conformitate cu prevederile art. 108 din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară, Ministerul Afacerilor Externe propune rechemarea doamnei Sabina- Mădălina Şomăcescu din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, Canada”, a scris Aurescu în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor detalii care răstoarnă cazul și demonstrează că Aurescu ar fi mințit. De fapt, avocata Șomăcescu a fost cea care a cerut, pe data de 3 decembrie, ”rechemarea în cel mai scurt timp din postul de de consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, Canada”. Așadar, tânăra diplomată a solicitat să revină în țară, nu ministrul de Externe, cum fals se prezintă în documentul din ședința de Guvern.

”Cererea de rechemare a fost depusă pe data de 3 decembrie de către Sabina Șomăcescu. De atunci și până pe 18 decembrie, Guvernul a organizat mai multe ședințe, dar Bogdan Aurescu nu a introdus cererea ei pe ordinea de zi a actelor normative. Însă, când a făcut-o, a spus că el a decis să o recheme, deși realitatea este exact invers, pentru că există documente care o dovedesc”, a spus o sursă din MAE pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Guvernul Orban `creşte vârsta de pensionare`!

O altă sursă ne-a precizat că postul de consul general la Toronto n-a mai fost ocupat, până la numirea lui Șomăcescu, vreme de un an și jumătate, din martie 2018, și că în ultimul deceniu niciun diplomat numit pe funcția din Toronto nu și-a dus mandatul la bun sfârșit. ”Sabina a fost numită în octombrie, după ce consulul care fusese acolo plecase încă din martie anul trecut. Ea a făcut liceul în Toronto, cunoaște bine comunitatea românească din Ontario, mai ales orașul Toronto, plus legile canadiene.”, a precizat sursa citată.

De menționat este și faptul că Guvernul Ludovic Orban a decis rechemarea mai multor consuli numiți în mandatul fostului premier, Viorica Dăncilă. Printre cei rechemați se află Nelu Barbu, cel care fusese numit consul la Shanghai, fără a petrece măcar o zi în China, dar și Tiberiu Dinu, tatăl celebrei Alexandra Dinu, fosta soție a lui Adrian Mutu, ”executat” din funcția de consul general al României la Milano la cererea expresă a lui Rareș Bogdan, cel care l-a numit, în trecut, ”cățelușul securist”.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis a semnat! L-a trecut pe linie moartă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.