Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Licu, explicaţii despre pasivitatea procurorilor în cazul Mario Iorgulescu: 'Nu aveam nicio pârghie să împiedicăm transferul'

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a oferit primele explicaţii cu privire la pasivitatea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în cazul lui Mario Iorgulescu, fiul preşedintele LPF, care a ucis un om într-un accident rutier. Deşi lucrurile sunt cât se poate de clare, iar ancheta s-a desfăşurat "in rem" (cu privire la faptă, fără nicio persoană învinuită) timp de două săptămâni, Licu susţine că transferul lui Iorgulescu în străinătate nu putea fi împiedicat.

"Am vorbit cu colegii de la Parchetul Tribunalului Capitalei. Starea dânsului este una foarte precară de sănătate. Nu aveam nicio pârghie să împiedicăm transferul la o altă unitate spitalicească, unde familia credea că este îngrijit mai bine. Nu poţi să pui măsuri preventive în acest caz. Procurorul de caz decide ce măsuri poate să dispusă în cauză. Viaţa ne-a demonstrat că în societatea de azi nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală. Poate doar să facă puţină condiţie fizică", a declarat procurorul general.

Vezi şi: EXCLUSIV - Gafă la nivel înalt: Misterul uniformei de general a procurorului Marius Iacob

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat oficial luni că Mario Iorgulescu este urmărit penal pentru ucidere din culpă și conducerea sub influența alcoolului, subliniind că ancheta penală continuă, chiar dacă tânărul a fost transferat la o clinică din străinătate.

Acum două săptămâni, Mario Iorgulescu a fost internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Elias de către un echipaj SMURD, ca victimă a unui grav accident rutier. Starea sa este, în continuare, gravă. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Șoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanța, a pierdut atunci controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Mario Iorgulescu avea o concentrație 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. De asemenea, tânărul consumase cocaină, au stabilit medicii de la Institutul Național de Medicină Legală. Fiul președintelui LPF a rămas și fără permisul de conducere în urma accidentului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au preluat dosarul privind accidentul rutier provocat de Mario Iorgulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.