Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Preda, secretar CPBR: 'În România am numărat multe proiecte legislative care, atunci când apar, pun într-o zonă de risc băncile'

Forbes
bank banca

Bogdan Preda, secretarul general al Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), a declarat joi, la Videoconferinţa News.ro – RoInvest, că există multe proiecte legislative care, atunci când apar, pun într-o zonă de risc băncile care dau credite şi a prezentat motivele pentru care creşterea intermedierii financiare nu este acolo unde ar trebui.

“Ne bucurăm să vedem că autorităţile sunt conştiente că există legislaţie care trebuie reparată şi care trebuie adoptată. Mă refer la acte normative. Creşterea intermedierii financiare nu e acolo unde doreşte sectorul privat. Sunt motive care ţin de cadrul legislativ şi de legi la care e nevoie de reparaţii şi sunt motive care ţin de riscul pe care îl presupune România ca ţară, ca legislaţie. E cel mai uşor ca politician să te apuci să critici direcţiile din care vin cele mai mari facturi într-o familie la începutul lunii, astea sunt rata la credit şi facturile de energie”, a explicat Bogdan Preda, potrivit news.ro.

El a menţionat că, atunci când are loc o asemenea măsură reparatorie, creşte nivelul de risc.

.”În România am numărat multe proiecte legislative care, atunci când apar, pun într-o zonă de risc băncile care dau credite, şi de aici creşte costul”, a explicat secretarul general al Consiliului Patronatelor Bancare.

Bogdan Preda a prezentat şi câteva măsuri pentru ar putea duce la creşterea intermedierii financiare, printre care îmbunătăţirea modului de calcul al noului indice IRCC, realizarea unei variante de lege pentru semnătura electronică, dintre cele care se află acum în Parlament şi accesul băncilor la bazele de date ale Evidenţei Populaţiei.

Stadiul actual al investiţiilor, perspectivele în viitorul apropiat şi ce trebuie făcut pentru creşterea lor sunt temele principale pe care speakeri de top le dezbat joi, la a doua ediţie a videoconferinţei “RoInvest”, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.