Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boicot aproape organizat al USR/PLUS la jurământul pe Biblie. Dan Barna susține că e doar vorba de opțiune

Inquam Photos
Biblia juramant

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în grup, consilierii județeni/locali ai USR+PLUS au refuzat să depună jurământul față de țară și cetățeni cu mâna pe Biblie. Cea mai ostentativă ”ieșire” de acest gen s-a întâmplat la București la Primăria Sectorului 1 unde toți cei 9 consilieri ai Alianței au refuzat in corpore să atingă Biblia.

Vezi și: Alexandru Rafila, după explozia cazurilor de coronavirus: În maxim o lună s-ar putea dubla! Mortalitatea s-ar tripla, ca în Cehia

Potrivit legii, consilierii locali/județeni depun jurământul, având mâna stângă pe Constituție sau pe Biblie, rostind următorul text: "Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor Sectorului/Orașului/Județului... Așa să îmi ajute Dumnezeu!".

S-a întâmplat și la Brașov, la Iași și în alte locuri ceea ce duce cu gândul la un fenomen organizat în această zonă politică. Interesant sau nu... boicotul consilierilor USR/PLUS se suprapune aproape pe atacurile tot mai dure ale diverșilor comentatori apropiați de această zonă politică la adresa bisericilor și în special al Bisericii Ortodoxe Române.

Președintele USR Dan Barna a fost prezent la constituirea Consiliului Local la Primăria Sectorului 1 și deci de față la boicotul față de Biblie organizat de reprezentanții aleși ai partidului său în acest for. El a susținut inițial chestionat de presă că boicotul nu este unul organizat, pentru ca ulterior să admită că a asistat la ceva organizat doar că ”este dreptul fiecăruia” să jure cum crede de cuviință. De menționat că primarul ales al sectorului 1, membră a taberei conservatoare din USR, Clotilde Armand, a votat cu mâna pe Biblie și a folosit sintagma ”Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.