Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bomba' a explodat: Serviciile întorc armele

pixabay.com
diverse, bomba

După ce Serviciile de la noi au stat cu ochii pe „bomba” din America, așteptând o „minune” pentru a putea astfel aborda o nouă strategie privind conceptul de siguranță națională, victoria lui Donald Trump înseamnă și întoarcerea armelor de către serviciile secrete românești: „Lucru care, cu o foarte mare probabilitate, se va vedea peste doar o lună, la alegerile parlamentare și formarea noului guvern”, notează Cătălin Tache, în ziarul Național.

„Pentru ca, desi putin initiati ai  sistemului o cunosc, serviciile s-au pus intotdeauna la adapost, cel putin din punct de vedere al derularii activitatii profesionale, prin inaintarea unor rapoarte catre factorii decidenti.

Mugur Isărescu, anunț SURPRINZĂTOR după alegerea lui Donald Trump

Inclusiv in unele dintre cele mai sensibile „vulnerabilitati”, cum ar fi interventia tot mai brutala a diplomatilor straini in administratia romaneasca sau, mai ales, „marea criminalitate economico-financiara” practicata, in buna masura, cam de toate multinationalele care au gasit un stat romanesc slab si au profitat din plin de el. Lucru dovedit si de faptul ca, pentru a da un singur exemplu, „repatrierea” profiturilor uriase obtinute in tara noastra au tinut in viata filialele occidentale ale unor lanturi celebre de hypermarket-uri. De asemenea, in cazul unor multinationale au existat chiar planuri bine pus la punct de organizare a unor controale tematice bazate pe rapoartele structurilor de informatii si care ar fi facut ravagii printre marile corporatii. Numai ca, stranie coincidenta, ori sefii care trebuiau sa organizeze aceste controale au „picat” cu doar cateva zile inainte, ori nu s-a primit acceptul politic pentru a se merge pana la capat. Iar aproape de fiecare data, singura explicatie a fost ca ar fi „deranj mare” pe la nu stiu ce ambasada…Numai ca aceste rapoarte exista! Si ele cu siguranta vor fi scoase, mai ales daca conducatorii operativi ai serviciilor aleg de aceasta data sa joace cartea reobtinerii independentei in fata „partenerilor strategici”.

VIDEO Cristian Tudor Popescu o desființează pe Alina Gorghiu după filmul cu copilul și sandwich-ul

De asemenea, jurnalistul spune că zilele ambasadorului Hans Klemm în România sunt numărate.

„Odata cu schimbarea la fata a administratiei de la Washington, deja se poate spune ca a inceput sa „ticaie” ceasul pentru un ambasador care, in ultima vreme, a reusit sa creeze cel putin rumoare prin niste luari de pozitie mai pretabile pentru un „baron” pesedist sau liberal, decat pentru reprezentantul singurului nostru partener strategic”, continuă Cătălin Tache.

Rezultatul alegerilor din SUA nu le-a „picat deloc bine nici „bruxellezilor” tehnocrați, care erau deja pe valul societății civile, pregătindu-se pentru încă patru ani la Palatul Victoria”, susține jurnalistul.

„Deja cativa dintre ministrii detasati de la Bruxelles au inceput sa se confeseze apropiatilor ca, oricum, imediat dupa alegeri ei se intorc la locurile lor stabile de munca de la Comisia Europeana.

Oricum, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, este de asteptat ca serviciile romanesti sa se repozitioneze si sa incerce, odata cu eliminarea „balastului” considerat de prisos, prin formula eleganta a pensionarii de onoare. Totul este insa  sa nu cada din lacul american in putul FSB-ului rusesc…”, conchide jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.