Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA din comunicatul CCR: Curtea NU spune că Viorica Dăncilă este obligată să se prezinte în Parlament pentru restructurarea Guvernului

paginaderusia.ro
arma nucleara

CCR arată că, într-un comunicat de presă, că președintele Klaus Iohannis trebuie să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, precum și pe cele de numire a miniștrilor interimari. Șeful statului trebuie să răspundă, de îndată, în scris și motivat, legat de refuzul propunerilor.

Însă, în ciuda speculaţiilor pe această temă şi chiar a declaraţiilor preşedintelui Iohannis, Curtea Constituţională nu transmite oficial că Viorica Dăncilă este obligată să se prezinte în Parlament pentru restructurarea Guvernului.

"4. Constată că nu există conflict juridic de natură constituțională între primulministru, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, generat de refuzul Președintelui de a numi miniștrii titulari propuși de primul-ministru prin adresele nr.5/5321, nr.5/5322, nr.5/5323, nr.5/5324 și nr.5/5325 din 26 august 2019", se arată în comunicatul CCR, transmis presei la ora 17.14, adică la câteva minute după ce preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre un "material al CCR" în care s-ar menţiona obligativitarea prezentării Guvernului pentru vot în Parlament.

"Constat astăzi, cu satisfacție, că și Curtea Constituțională a României a ajuns, în mod corect și inevitabil, exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului ca să ceară un vot de validare", a afirmat Iohannis.

Astfel, preşedintele fie şi-a întemeiat declaraţiile pe titlurile din presă, în mod eronat, fie a primit informaţii nepublice din interiorul CCR, cu privire la viitoare cale de urmat sugerată de Curte.

O dezlegare a situaţiei ar putea fi dată de CCR în motivarea deciziei, însă judecătorii constituţionali ar putea să nu facă nicio referire la restructurarea Guvernului în documentul care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.